joi, 29 ianuarie 2015

Ziua Unirii 2015 la Craiova- o serbare cu gust amar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA24 Ianuarie 2015 la Craiova, o vreme pe care nici Nerro nu a vrut să iasă din casă. Afară o ploaie mocănească din cele care par să nu se mai oprească, de îţi intra până sub piele. Am plecat de acasă cu inima îndoită, gândind că în afară de oficialităţi şi armată nu va fi nimeni în centru.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nu am fost departe de adevăr, deşi a fost mai multă lume decât credeam că va fi. La depunerea coroanelor am aflat de ce. Au fost prezenţi ca de obicei notabilităţile oraşului şi ale judeţului, dar a lipsit primăriţa oraşului. Neştiind motivul absenţei nu comentez.
Activitatea s-a desfăşurat conform tipicului, cu cuvântul mai marilor, slujba religioasă, depunerea de jerbe de flori, defilarea gărzii de onoare şi tradiţionala Horă a Unirii.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Cuvântările au fost scurte, destul de triste, parcă nici cei care le ţineau nu aveau chef, având în vedere situaţia politică şi viitorul sumbru al guvernării. Dacă Băsescu ar fi ţinut un discurs ar fi fost mai animat, poate motivat şi de clasarea dosarului Flota pe care Ponta „abia aştepta” să îl scoată de la naftalină. Nu pot crede că nu ştia ce se va întâmpla cu dosarul, tocmai el, cu atâţi colegi de facultate băgaţi prin toate structurile justiţiei. Până aici a durat dreptatea până la capăt a lui Ponta. Altă dezamăgire, altă minciună, altă făcătură. Poate şi din cauza asta a fost huiduit la Iaşi.
Revenind la Craiova, toate bune şi frumoase, explicabile şi chiar surprize plăcute pentru cei care ştiu să privească printre rânduri. Printre rândurile participanţilor.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pentru prima oară în ultimii ani, cel puţin 6 ani de când urmăresc eu aceste activităţi, Asociaţiile Militarilor în rezervă au decis să depună jerbe in-corpore, nu separat ca până acum. Este un pas mare, cel puţin simbolic, dar un pas înainte. Nu mai contează cine a fost cu iniţiativa, din dorinţa de a aprecia şi întări această acţiune comună, nu voi nominaliza cine a fost cu ideea. Bravo lor!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Deci aceştia au format un grup comun, nu prea mare, nici prea mic şi au mers ca o singură delegaţie pentru a depune câte o jerbă de flori la picioarele statuii colonelului Cuza, care iată , din păcate nu a apucat să fie promovat general. Ce să facem, pe vremea aia nu trăiau nici Băsescu şi nici Oprea.
După asociaţiile militarilor a urmat circul, pentru că au urmat partidele. Nu ştiu dacă în toate au avut loc schimbări la nivel de conducere, dar toţi au fost atât de stângaci, ca să nu zic împiedicaţi de parcă era prima oară când participau la o activitate de acest gen. În fine, dezastrul zilei l-a reprezentat delegaţia PSD. Nici dacă cădea o bombă printre ei nu se vedea mai multă îmbulzeală, călcături pe bătături, înghesuială de ziceai că pleacă trinu sau pierd învierea.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Niciodată o asemenea activitate nu a dat un spectacol atât de grotesc cu zeci de oameni care voiau să fie cât mai în faţă, să îşi tragă selfiuri cu cizmele lui Cuza, cu ei aruncând o jerbă ca la zidul plângerii, unii veneau alţii plecau, alţii se salutau ca şi cum acolo se vedeau prima oară.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Grotesc, jenant, umilitor, de prost gust. Nu ştiu cine a fost organizatorul, dar era mult mai frumos dacă se organiza o delegaţie cu un număr decent ca în alte dăţi. De data asta însă au fost atât de mulţi încât sunt sigur că au fost chemaţi dinadins, ca să arate lumii ce mulţi sunt ei şi cât sprijin popular au, dar comentariile de pe margine nu au fost de loc favorabile.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
După invazia pesedistă a urmat PNL-ul, partidul care a venit fără Voicu, Fără Oprea, fără Stroe, deci au trimis în joc rezervele, probabil că titularii erau obosiţi din partidele „ internaţionale”. Şi delegaţia PNL a venit cu o galerie extinsă vrând şi ei să arate probabil că sunt pe val şi nu renunţă la ciolan deci aceeaşi îmbulzeală, dezordine, ciocniri cap în cap ca şi la PSD. Cum spune a cineva, aceeaşi Mărie.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pentru mine însă bomboana pe colivă au pus-o masonii din loja” Fan Mihai Viteazu” . Nu mi-a venit să cred că avem o astfel de lojă masonică, cu o astfel d edenumire „Fan „, Păi în ritmul ăsta, după ce iese de la guvernare, domnul Zgonea o să fie îndreptăţit să înfiinţeze alta lojă, numită „Colegii lui Mihai Viteazu„ şi , cine ştie când, poate Şova una numită „Victimele lui Ghiţă” iar Geoană una numită „ Iubitorii de lubeniţă” . Mare îţi este grădina Doamne!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Aşa cum sesiza cineva, de la activitate au lipsit tocmai reprezentanţii partidului care are în denumirea sa sintagma „uniune”, care înseamnă şi  unire. UNPR  ori nu mai are  filială  în Craiova, ori membrii să au alte probleme mai importante, care ţin de schimbarea partiturii şi nu au vrut să se arate lângă actuala coaliţie ca să nu se facă de râs.
Activitatea se sfârşi cu 5 minute de Hora unirii, după defilarea gărzii de onoare şi cam asta fuse. La aşa vreme, aşa organizare. Până şi armata a avut parte de … o boacănă.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Cu o zi înainte citisem în presă că domnul Col (dr) Blaiu Dorin a fost avansat general de brigadă. Nu mică mi-a fost mirarea când l-am văzut cu grade de colonel deşi fusese la Bucureşti şi înaintat în grad. Nu comentez mai mult, dar se pare că cu toate promisiunile de înzestrare şi fondurile promise, armata nu are bani să confecţioneze uniforme pentru generalii ei activi. Pentru cei părâţi făcuţi la apelul agenţilor se găsesc, că doar avansările se fac la cerere şi se ştie din timp.Cred  că problema a fost dată de avansarea în grabă şi nesiguranţa faptului că domnul preşedinte va semna decretele, de avansare. Dacă asta înseamnă România lucrului bine făcut eu nu mai vreau.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Privind la militarii care SERVESC PATRIA sub ploaia mocănească, sub gerul de la 1 Decembrie, ca şi sub soarele afgan, mă întrebam câţi oare din cei care privesc prin ei în astfel de situaţii se gândesc că acest serviciu în aceste condiţii îi uzează şi îmbătrâneşte prematur, că suferă aproape toţi până la urmă de ulcer, varice, afecţiuni la coloană, ficat, rinichi, şi că nervii le sunt întinşi mereu pentru a înghiţi batjocura celor care le spun că au salarii nesimţite sau că sunt mercenari.
Uite din cauta asta am plecat cu un gust amar.


Ziua Unirii 2015 la Craiova- o serbare cu gust amar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.