vineri, 13 iunie 2014

Iohannis uber alles ?



“Spune-mi cu cine te însoţeşti ca să spun cine eşti “-proverb românesc
iohannis uber alles
Pariaţi pe Klauss Iohannis
Toată lumea politică, toate televiziunile, toate ziarele nu mai contenesc să discute despre noua stea a gimnasticii politice româneşti, marele, neprihănitul, înţeleptul, organizatorul, salvatorul Klaus, Paşă de Sibiu. Cum a ajuns un obscur primar al unui oraş să preia conducerea unui partid tradiţional şi să fie văzut ca cel mai potrivit şi necontestat candidat al dreptei politice, la tronul cotrocean ? Pare  incredibil ca un om de care până acum doi ani nu ştia nimeni nimic, mă refer atât la media cât şi la lumea politică, să ajungă atât de sus? Dacă am fi trait în evul mediu, am fi spus că prin intrigi de palat, dar noi suntem -cel puţin aşa spun calendarele-  undeva prin secolul XXI.
Iohannis cel propus  ca variantă după căderea guvernelor Boc, ar părea la prima vedere candidatul ideal, împlinind oarece mituri mai mult sau mai puţin astrale: acela al neamţului riguros şi harnic, al domnitorului strain, chiar german şi acela al tehnocratului. Cam aşa a fost prezentat, propulsat, propus şi acuma impus din câte se pare, pentru că  prea îl iau toţi în braţe şi politicienii români nu iau în braţe decât banul sau ordinul.
Apariţia
Deci, propus în 2009  ca o variantă de înfrângere a cerbiciei lui Băsescu, cel care nu accepta să numească pe cineva din opoziţie la putere, a fost ales şi propus de opoziţie ca tehnocrat, dar bineînţeles sub aripa opoziţiei. Mitul 1. Apoi după 4 ani de relativă acalmie, în 2013 Antonescu l-a luat sub aripa lui, l-a făcut peste noapte membru de partid şi prim vicepreşedinte PNL, ca om gospodar şi priceput om valoros de care partidul avea nevoie şi care pasămite ar fi împrumutat şi PNL ceva din seriozitatea lui. Mitul 2. După ce varianta Antonescu preşedinte a căzut şi după ce neamţul l-a forţat pe Antonescu să demisioneze demisionând el primul din conducerea PNL, acuma a rămas interimar şi vrea să preia şi candidatura la Cotroceni, pentru a împlini şi al treilea mit. Riguros neamţul nu? Cineva întreba de ce nu l-a acceptat Băsescu pe Iohannis premier în locul lui Ponta după căderea guvernului Ungureanu, când numele său a fluturat iarăşi ca o variantă. Pentru că la vremea aceea nu prea avea mâner. Băsescu a numit întotdeauna în funcţii şi a acceptat numai oameni cu mâner, pe  care avea de unde să-i apuce. În plus, neamţul era neamţ şi Băsescu  la vremea aia era în mari tandreţuri cu madam Merkel, care uite că îl ocrotea pe Klauss ca cetăţean german nu ca supus, cu infinit mai multe drepturi decât un pârlit de iobag romîn, deci Băsescu nu ar fi avut cum să îl critice pe Iohannis că atacă statul de drept, pentru că statul de drept era german. Aşa că a fost nevoit să îl accepte pe Ponta care a fost un premier mult mai comod decât ar fi fost Iohannis şi care slavă Domnului avea mânere cât cuprinde. Asta ca să lămurim de ce nu l-a vrut Băse pe Klauss cel harnic şi frumos.
Ce îl recomandă?
Cât de harnic, de frumos şi de fără prihană este herr Klaus? Să vedem ce spun bobii:
Germania
În primul rând Iohannis al nostru, cel aproape necunoscut în ţară până acum 2 ani, era foarte cunoscut în Germania. De la fraţii întru cetăţenie, Iohannis primise 3 decoraţii, una în 2006, una în 2007 şi una în 2010.Cea mai cea mai este cea din 2007, dată de ministrul de interne al Germaniei, pentru că este cea mai înaltă distincţie germană. Nu e mai puţin adevărat că şi Klauss dăduse ce putuse şi domnului ministru, îl sprijinise la alegeri şi îl făcuse cetăţean de onoare al Hermannstadt. Aşa fac nemţii, plătesc fiecare, nu rămân datori. De aici şi vorba, “plătim nemţeşte.” Dacă stăm să facem un calcul matematic, ar rezulta că totuşi Klaus ar mai avea de dat un rest. Lasă că îl dă dacă ajunge preşedinte. Interesant este că cocoraţia din 2007 a primit-o pentru “merite deosebite aduse Germaniei”. Ptiu bat-l să-l bată Wuotan, care or fi alea că noi nu ştim nimic. Ne-o spune şi nouă domnul Klauss, sau ne răspunde ca Oprea vizavi de a patra stea: “întrebaţi-l pe cel care mi-a dat-o.  
Axa
Ca să nu creadă cineva că numai nemţii îl apreciază pe domnul Iohannis, acesta a mai fost decorat şi de reprezentanţii altor naţiuni, cum ar fi Ungaria, Italia, Japonia, Austria, Belgia. Nu e aşa că este merituos? Întâmplător sau nu, exceptând Belgia, toate ţările care l-au decorat, au făcut parte din Axă.
FDGR
Da, este atât de merituos încât a fost ales preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din România, un fel de UDMR nemţesc, nu la fel de vocal, dar mult mai eficace. Tace şi face. Nemţeşte, nu? Ca şi UDMR, FDGR participă la alegeri, deci este şi cal şi măgar. Domnul Iohannis însă ne spune că FDGRnu este nici cal nici măgar: Noi nu suntem nici ONG, nici partid, ci suntem reprezentanţii grupurilor etnice germane din România. Şi atunci, prin definiţie, nu este posibil să avem orientare politică, fiindcă membrii noştri sunt membri prin apartenenţa la o anumită etnie. Ei pot fi de dreapta, de stânga, liberali, de orice fel şi noi trebuie să-i reprezentăm pe etnicii care se declară alături de noi. Deci, nu avem o orientare politică.” Păi dacă participă la alegeri, ce este, zebră?
Faptele
În dubla calitate de primar al Sibiului şi preşedinte al UDGR se lasă dat în judecată  în 2007 de un subaltern al său pe linie UDGR, Hans Klein (preot evanghelic şi consilier local) în calitatea sa de preşedinte al organizaţiei municipiului Sibiu a Forumului Democrat al Germanilor din România. Acesta  a solicitat Judecătoriei Sibiu recunoaşterea oficială pentru FDRG  a calităţii de succesor al  Grupului Etnic German (Deutsche Volksgruppe) care se înfiinţase şi acţionase în Sibiu după Dictatul de la Viena. Bineînţeles, FDGR câştigă procesul, bineînţeles Primăria prin domnul Klauss Iohannis preşedintele naţional al FDGR, nu face apel, bineînţeles sentinţa e definitivă şi bineînţeles forumul  primeşte toate drepturile care aparţinuseră GEG,  fostă organizaţie nazistă, după cum o să vedem. Să mai amintim tot aşa în treacăt că tot în 2007, în Germania, doamna Merkel  a respins propunerea social-democraţilor germani privind interzicerea partidului neonazist NPD, partid care iată, la noile alegeri europarlamentare a obţinut un loc, aşa cum şi PPDD, avea la început un singur loc în Parlamentul României iar acum cochetează cu PSD şi vrea şi unul în guvern. Asta aşa, ca să vedeţi cum evoluează micile partide.
Corectitudinea
Să mergem mai departe. Cât de corect este Iohannis? Hai să vedem. În 2002, FDGR semnează un Protocol cu guvernul domnului Năstase 4 Case, protocol  prin care guvernul se angajează să dea acestui “ONG”  toate bunurile confiscate de comunişti comunităţii săseşti.  Şi profitând de acest protocol, grupul domnului  Iohannis pune mâna pe fostele posesiuni ale Grupului Etnic German. Salam Săsesc!
Cine este GEG?
„Grupul Etnic German din România (în germană Deutsche Volksgruppe in Rumänien) a fost înființat, sub presiunea Germaniei naziste, prin Decretul nr. 830 din 20 noiembrie 1940 (Legea 830/21 noiembrie 1940). Acest grup etnic a fost o organizație cu statut de persoană juridică, subordonată direct capitalei celui de-al treilea Reich, fiind singurul organism care a reprezentat, în perioada 1940-1944, comunitatea sașilor din zona Ardealului.Grupul Etnic German și-a câștigat un statut de semi-autonomie în cadrul statului român, fiind condus de către Volksgruppenführer Andreas Schmidt, ginere al Brigadeführer-ului SS Gottlob Berger, șeful Oficiului Central pentru Cetățenii Etnici Germani (Volksdeutsche Mittelstelle). Grupul era coordonat de Wilhem Fabricius, ministru al Reichului pentru România şi constituia o corporație de drept public, pusă sub protecția Germaniei de care era direct dependentă. Grupul Etnic German a preluat toate revistele și ziarele în limba germană, transformându-le în organe fasciste. A mai preluat și teatrul german de la Sibiu, cât și diferite instituții de cultură și știință germană din Ardeal și Banat. Totodată Grupul Etnic German a preluat întreaga rețea de școli germane, ceea ce a dus la fascizarea totală a învățământului în limba germană.
După înfângerea Germaniei Naziste, la cererea  aliaţilor, prin Decretul–Lege numărul 1.836 din 7 octombrie 1944, articolul 1, s-a abrogat Legea 830 din 21 noiembrie 1940 pentru constituirea Grupului Etnic German din România. Astfel, Grupul Etnic German a fost desființat, iar toate bunurile proprietate a Grupului Etnic German au trecut în proprietatea Statului Român.Acest decret a fost dat de Regele Mihai, nu de guvernul lui comunist care a preluat puterea abia în Martie 1945.”
Deci, FDGR  a profitat de un protocol pentru a pune mâna pe nişte posesiuni care nu se înscriau în condiţiile existente în protocol. Dar domnul Iohannis nu a încălcat numai condiţiile protocolului, ci şi statutul propriei organizaţiei, care la art 1 spune: „Forumul Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.) este o asociaţie a minorităţii germane din România, organizată pe bază etnică, persoană juridică română de drept privat, fără scop patrimonial.”  Alles  klar ? Şi ca să fie şi mai clar, să nu creadă cineva că este o confuzie şi că domnul Iohannis a preluat doar casele, nu şi obiceiurile fostelor grupuri mai mult sau mai puţin naziste, iată ce spune acelaşi statut, la art 6:” F.D.G.R. este succesorul de drept al tuturor instituţiilor şi organizaţiilor ale minorităţii germane, care au fost desfiinţate prin constrângere.” De aici rezultă nemţeşte două aspecte: primul că FDGR  este succesorul tuturor organizaţiilor germane desfiinţate şi le preia deci toate atributele, drepturile şi idealurile, şi,  doi, că acelaşi FDGR consideră că GEG a fost desfiinţat prin constrângere, deci i s-a făcut o nedreptate. Interesant nu? Aşteptaţi un pic şi vom vedea şi în România, ca şi în Germania, un partid nazist sau poate chiar recunoaşterea prin lege a FDGR ca partid nazist. Dacă în Germania, se poate, dacă naziştii germani au ajuns în parlamentul European, noi, ca imitatori de profesie de ce să nu avem şi noi naziştii noştri?
Probleme cu justiţia
Ca să nu creadă cineva că activitatea domnului Iohannis se opreşte sau se limitează la activităţile şi moştenirea nazistă, o să amintesc şi alte câteva merite.
În aprilie 2013, ANI a sesizat Parchetul pentru o “presupusă” stare de incompatibilitate a lui Iohannis, care ocupa simultan funcţia de primar şi pe cea de reprezentant al municipiului Sibiu în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi la SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale. Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, a contestat decizia ANI în 31 mai, la Curtea de Apel Alba Iulia.Nu e nici o problemă, de vreme ce a putut să reprezinte Primăria într-un proces cu una din filialele grupului al cărui preşedinte era, cine se mai uită la o amărâtă de incompatibilitate de acest gen ?
Prin August 2013, tot ANI a sesizat Parchetul General pentru un alt “presupus” conflict de interese săvârsit în Decembrie  2010 de primarul Sibiului Klaus Iohannis. ANI spune că Iohannis a semnat  prin  2010, tot  în calitate de primar un contract cu o companie deţinută de acelaşi DFRG al cărui preşedinte era.
Nu cunosc dacă aceste cauze au fost soluţionate sau se foloseşte veşnica metodă de amânare şi mutare a cauzei de la o instanţă la alta,  ca în procesul cu domnul Mânzat care a contestat o repunere ilegală în posesie pe Legea 1072010, dar ştiu cămarele primar déjà a pierdut două cauze pe această speţă.
De fapt mai toate procesele mai importante care îl au ca subiect pe herr Klauss Iohannis, sunt împiedicate, amânate, rătăcite, declinate, probabil până se vor prescrie faptele.De data asta totul se  face româneşte, nu nemţeşte.
Mai amintesc doar faptul că unul din milionarii României, în euro, domnul Ilie  Grădinar, prietenul şi protejatul lui Iohannis, este cel mai bogat bugetar român. Domnul Grădinar este Director general la SC Energie Termică SA Sibiu şi i se mai spune şi  Ilie “Gigacalorie”. Nu o fi el de la sculărie dar e mare sculă pe basculă  de când e prieten cu neamţul.
Gospodarul
În ceea ce priveşte mitul gospodarului, ca să nu creadă cineva că domnul Klauss, un amărât de primar fără partid, fără sprijin politic a reuşit prin propriile forţe şi mintea luminată să lumineze Sibiul, hai să vedem cum a pus el Sibiul pe picioare. Iohannis conduce FDGR, care este  membru asociat al «Uniunii Federale a Naţionalităţilor Europene» (FUEN) care, de la cartierul general al său din nordul Germaniei coordonează şi minorităţile europene germanofone – cu ajutor guvernamental. FUEN, înfiinţat de foşti nazişti cu vederi rasiste, colaborează cu Iohannis şi de asemenea şi cu fundaţia din Germania «Hermann Niermann», care a fost ţinta unor intense proteste în estul Belgiei, din cauza lobby-ului deschis pentru organizaţiile tip fundaţia din Germania «Hermann Niermann». În cadrul FUEN, FDGR-ul este, de asemenea, membru al «Grupului de Lucru al Minorităţilor Germane» (AGDM), aflat în contact permanent cu Ministerul de Interne din Germania. Partidul minorităţii de limbă maghiară din România, Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) este de asemenea membru FUEN. În realitate, Johannis administrează înţelept resursele pe care comunitatea le primeşte din Germania. Sub contractul Ministerului Cooperării Economice şi Dezvoltării din Bonn, asociaţia Germană pentru Cooperare Tehnică (GTZ) a început renovarea Oraşului Vechi – care este de obicei atribuită lui Iohannis – înainte ca Iohannis să ocupe funcţia. Agenţia Germană pentru Ajutor Tehnic (THW) a venit în ajutorul lui Johannis pentru rezolvarea problemei apei. Alt ajutor soseşte de la organizaţiile «Germandom» din Germania, de exemplu, FDGR şi Iohannis personal consiliază Fundaţia Hermann Niermann din Dusseldorf asupra «problemelor privind promovarea proiectelor culturale, academice si sociale» –  de asemenea în beneficiul minorităţii germanofone din România”.
Acuma mai miră pe cineva decoraţiile primite de Iohannis  de la germani? Toate aceste “succesuri” ale lui Iohannis, sunt realizate cu ajutor german şi nu de dragul sibienilor sau al României ci pentru creşterea imaginii de gospodatr înţelept a lui Iohannis şi urcarea sa pe poziţii înalte în politica românească. Cât de înalte? Vom vedea, probabil direct proporţional cu prostia românului.
Şi ca să vă convingeţi că toate aceste lucruri sunt cunoscute dar păstrate sub tăcere de oficiali, pentru că nu îndrâznesc să se pună “contra naturii” fostul şef al SIE  şi fost prim ministru, marele perdant, acest Speedy Gonzales al guvernării, mister MRU, încearcă şi el să prindă mâţa de coadă şi văzând că herr Klaus e pe cai mari, se dă pe lângă el, propunând un cuplu de vis, el preşedinte, iar Klaus premier. Bineînţeles, ca fost şef SIE, MRU cunoaşte tot ce am spus eu aici, dar nu îl priveşte. Domnule, te doare bulbul rahidian ce încearcă unii care se cred şmecheri, doar doar or prosti pe cineva. Adică votaţi-mă pe mine preşedinte că eu vi-l dau pe Iohannis premier, dacă tot vă place de el. Încearcă şi el varianta Băse-Stolo. Nea’ Alifie, s-a vărsat taică.
Cam asta, pe surt despre supercandidatul dreptei.  Cât de dreaptă? Este dreapta românească  suficient de dreaptă încât să sprijine extrema dreaptă ? Oricum, vom asista la un război Germania- SUA până şi în Noiembrie 2014. Cine va câştiga? În nici un caz românii.
PS Având două cetăţenii cea română fără voie, prin naştere, iar cea de-a doua, cea germană cerută din proprie iniţiativă, mă întreb ale cui interese le slujeşte domnul Iohannis mai cu sârg.  Dacă ne luăm după decoraţii, răspunsul este simplu.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Grupul_Etnic_German_din_Rom%C3%A2nia
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15340125-klaus-iohannis-inca-sesizare-agentia-nationala-integritate-pentru-conflict-interese.htm
http://portal.just.ro/57/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=5700000000017898&id_inst=57
http://www.justitiarul.ro/klaus-iohannis-o-imagine-trucata-2/
http://www.turnulsfatului.ro/11146/gradinar–miliardar-in-viziunea-lui-johannis:-aberatii.html
http://www.cancan.ro/actualitate/intern/bugetarul-milionar-ilie-gradinar-isi-rasfata-animalele-mai-ceva-ca-pe-copii-un-regat-pentru-cainii-lui-205441.html
Iohannis uber alles ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.