joi, 10 aprilie 2014

Minciunile lui Ponta -3


pontanacul1
Continuarea minciunilor domnului Ponta. Nu te mai saturi văzând cât de vârtos poate să mintă acest om care face pe sfântul. Mai nou a declarat că după alegerile prezidenţiale din Noiembrie iese din politică. Am mai auzit noi ceva promisiuni de genul acesta, chiar de la domnia sa, când cu plagiatul, dar şi de la prietenii Băsescu şi Antonescu. Cine se aseamănă se adună la ceas de noapte la Cotroceni. Numi că promisiunea asta a domnului Ponta are în ea un sâmbure de candidatură. Musiu Victor Viorel Ponta nu a menţionat ce înţelege domnia sa prin ieşirea din politică. Păi alegerea ca preşedinte este tot un fel de ieşire din politică, pentru că conform Constituţiei, preşedintele este apolitic. Vedeţi ce subtil şi-a anunţat mister Ponta candidatura şi cât de sigur este că va câştiga? Ceva în genul „Aut Cezar, aut nihil,” sau în traducere liberă, afară cu Cezar, afară cu nimicurile!
Să continuăm însă cu minciunile mai vechi aşa cum le-am primit, regret că nu ştiu cine le-a inventariat.
“• Noiembrie 2012
Ponta a declarat la un miting că-l scoate din închisoare pe Adrian Năstase, apoi a negat.
• 7 Decembrie 2012
Romania nu a intrat in Schengen pentru ca asa a cerut Traian Basescu
“România nu a intrat în această iarnă, dar a fost pe ordinea de zi a Consiliului JAI problema intrării României şi a Bulgariei în Schengen, pentru că aşa a cerut Traian Băsescu”. (Agerpres) „El a cerut să nu fim primiţi în Schengen, sperând probabil, nu ştiu, că o să pierdem alegerile. Am discutat foarte clar, şi la primul consiliu JAI de anul viitor, şi intrarea României şi Bulgariei, întâi cu frontierele aeriene şi maritime, şi apoi şi cele terestre, va fi în ordinea de zi şi dacă domnul Băsescu nu se mai opune o să şi intrăm în Schengen. E absolut josnic ca tu să faci propagandă împotriva ţării sale” .(Antena 3)
Romania a ratat aderarea la Schengen din cauza raportului negativ MCV. Mai multe tari, printre care Franta, Olanda, Germania, au conditionat aderarea de un raport MCV pozitiv.Raportul MCV critic a venit ca urmare a evenimentelor din vara lui 2012.
• Decembrie 2012
A declarat pe 5 decembrie că s-au deblocat plățile în cadrul programului european POSDRU. („Anul trecut si anul acesta, aproape impotriva tuturor asteptarilor, am reusit sa deblocam si Programul de Mediu, Programul Operational Regional (…), faimosul POSDRU, cel despre care nimeni nu credea ca va mai fi deblocat si la care, daca nu ma insel, saptamana viitoare suntem gata cu cereri de rambursare de un miliard de lei”.) De fapt, a acceptat să fie aplicate corecții uriașe, de 25%. (Toți cei ce au primit finanțări prin acest program trebuie să dea înapou 25% din ce au primit.) Concret, potrivit scrisorii Comisiei, toate facturile trebuiau refacute cu reducerea de 25% pana pe 15 decembrie, pentru ca pana in 30 decembrie sa se faca plati pana la 130 mil euro.
Plățile au inceput să se faca efectiv din luna martie.
• 30 ianuarie 2013

Raportul MCV e in eroare, nu sunt 3 ministri cercetati pentru coruptie, ci doar unul singur
„Am mai citit că sunt trei miniştri cercetaţi pentru corupţie. Nu am reuşit să-i identific. Înţeleg, sigur, Fenechiu e trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu, dar pe ceilalţi doi nu i-am găsit oricât i-am căutat. Care sunteţi vă rog să spuneţi, recunoaşteţi singuri. Probabil că e o eroare şi lucrurile astea se puteau îndrepta dacă Mecanismul era şi de Cooperare, nu doar de Verificare”. (şedinţa de guvern)
Ministrii la care facea referire raportul MCV sunt Liviu Dragnea, cercetat in dosarul fraudei la referendum, Relu Fenechiu, trimis in judecata in dosarul „Transformatorul” si Varujan Vosganian, vizat de o ancheta DIICOT. Toate aceste informatii erau publice la vremea respectivă.
• 25 februarie 2013

Basescu l-a numit pe Fenechiu in guvern, el i-a semnat decretul.
„Am discutat cu preşedintele chiar înainte să-l numesc şi vă reamintesc că preşedintele e cel care i-a semnat decretul, că nu puteam să i-l semnez eu. Fiind vorba de o faptă care nu are legătură cu activitatea de ministru – este mult anterioară – în secunda în care în primă instanţă va exista un act de condamnare de orice formă, în acea zi domnul Fenechiu pleacă din Guvern”. (Mediafax)
Basescu 26 februarie
„Am vazut ieri o reactie necinstita, poate specifica modului de a face politica al dlui premier, spunand “dar decretul l-a semnat presedintele”, uitand insa ca nominalizarea a facut-o dansul, ca a primit un vot in Parlament dl Fenechiu si ca eu nu am posibilitatea legala sa resping un ministru. Un cabinet votat de Parlament nu poate fi pus sub semnul intrebarii de presedinte si nu poate refuza desemnarea”
• 7 mai 2013

Bunurile din infractiuni nu pot fi confiscate
„Azi, daca vrem sa confiscam o caruta a celui care a mers sa fure stalpii de inalta tensiune, nu avem voie, ca asa a spus Curtea. Daca azi vrem sa-i luam masina unuia caruia i-am luat permisul de cinci ori si a facut si accidente, nu putem”.
Constituţia si Codul Penal spun clar că bunurile folosite la infracţiuni sau contravenţii POT fi confiscate. Nu este permisa confiscarea extinsa. De altfel exista numeroase precedente de confiscari ale bunurilor folosite in infractiuni, in special cele de coruptie.
Exista si o decizie a Curtii Constitutionale in acest sens.
„Curtea constata ca deposedarea unei persoane de anumite bunuri sau valori in executarea unei sanctiuni penale, contraventionale, administrative ori civile sau a unei masuri de confiscare speciala, prevazute de lege, nu constituie expropriere si nu incalca in nici un alt mod dreptul de proprietate garantat constitutional”

• Iunie-Iulie 2013
La jumătatea lunii iunie Ponta afirmă că nu a cerut nicio derogare FMI. („Eu vă spun, din punct de vedere politic, că n-am cerut nicio derogare și ca, din cate știu eu, vom fi cu toate prior action-urile realizate.”)
Fondul Monetar International publică la începutul lui iulie scrisoarea de intenție trimisă de guvernul României. În documentul datat 10 iunie 2013, autoritățile române solicită Fondului, printre altele, derogări pentru criteriile de performanță ratate.
• 17 iulie 2013
Cartelele prepay ba aduc atingere vietii private, ba sunt bune.
Victor Ponta, referitor la o decizie propusa de Sebastian Ghita de a depune o initiativa legislativa cu privire la ascultarea cartelelor pre-platite:
„Este o decizie adoptată în luna august a anului trecut de către CSAT şi, de atunci, am progresat în ceea ce priveşte procedurile de implementare, pentru că în acest moment sunt peste 10 milioane de cartele pre-plătite şi evident că nu poţi să retroactivezi. Nu doar că o susţin, eram în CSAT, dacă nu mă înşel era în perioada mandatului interimar al domnului Antonescu, domnia sa era preşedinte interimar, eu eram prim-ministru, erau toţi miniştrii acolo, şi a fost adoptată această decizie imediat după atentatul din Bulgaria, unde atacatorii au folosit cartele pre-plătite.”
20 mai 2013. Ponta atunci cind a avizat negativ o intitiativa legislativa privind colectarea datelor personale ale utilizatorilor serviciilor de tip Prepay. „soluţiile legislative preconizate (…) sunt susceptibile să aducă grave atingeri vieţii private a persoanelor fizice…”. Mai mult, în document se mai arată că iniţiativa legislativă vine în contradicţie cu 5 (cinci) Directive ale CE.

• 20 iulie 2013
Acordul de extradare cu Siria si aducerea lui Hayssam
„România nu are cu Siria un Tratat de extrădare, însă aducerea în ţară a lui Omar Hayssam este o operaţiune legală, cu punerea în aplicare a unei decizii judecătoreşti definitive şi irevocabile”. (Mediafax)
Victor Ponta a mai declarat ca « a fost tot timpul informat » cu privire la extradarea lui Hayssan si ca el personal a « avizat si aprobat » sprijinul logistic de care aveau nevoie care Ministerul Apararii, MAE, MJ si Ministerul de Interne (!!!). Alte institutii (Presedintia) nu au avut atributii. Presedintele a dat doar comunicat de presa.”
Romania are acord de extradare cu Siria aprobat pe data de 8 mai 2012. Presedintele, care numeste sefii SIE si SRI, are atributii, iar Radu Stroe nu a facut decit sa aprobe avionul cu care a fost adus Hayssam.

• 24 iulie 2013
CSAT trebuie sa avizeze privatizarea CFR Marfa.
„Dacă CSAT nu avizează privatizarea CFR Marfă, aceasta nu va fi făcută. CSAT a mai avizat trei privatizări”.
Ponta facea aceasta declaratie in momentul in care presedintele si-a exprimat indoiala in privinta investitorului selectat, Gruia Stoica. In fapt, premierul cerea CSAT sa avizeze privatizarea CFR Marfa cu Gruia Stoica, ceea ce contravenea legislatiei.
CSAT nu avizeaza privatizari, potrivit legii 415/2002. CSAT are atribuţii strict privind securitatea naţională, şi nu are nicio atribuţie financiar-economică în baza căreia să poată aviza contracte comerciale sau contracte de privatizare

• 4 august 2013
Recensamintul arata ca referendumul din 2012 a fost valid.
„Am văzut şi eu datele finale ale recensământului, mai bine mai târziu decât niciodată. Am fost peste 50% în 29 iulie care am dat «lovitura de stat», cum ar spune unii rămaşi în urmă, dar nu ne mai foloseşte prea mult acum”.
Datele publicate de INS arata ca populaţi a stabilă a României este de 19.043.766 de persoane, cetăţeni români şi străini cu domiciliul sau reşedinţa în România. Deci referendumul a fost invalid chiar si dupa aceste date.

• August 2013
Premierul Ponta anunţa un plan naţional de investiţii şi pentru crearea de locuri de muncă. Victor Ponta şi-a luat şi un angajament: 10 miliarde de euro investiţii atrase şi 50.000 de noi locuri de muncă, până la sfârştiul anului.
Investiţiile străine atrase de Guvernul Ponta, pe primele 6 luni, sunt de 666 milioane de euro, număr fatidic care marchează şi o scădere de 20%, faţă de aceeaşi perioadă din 2012. Practic, la jumătatea anului, Executivul Ponta a atras doar 6,6% din ce a promis pentru 2013.
• August 2013
În scrisoarea adresată tuturor beneficiarilor de fonduri POS CEE, înregistrată sub numărul 5/5275 din 26.08.2013 la cabinetul ministrului Fondurilor Europene, dl. Eugen Teodorovici, și semnată și de premierul României, dl. Victor Ponta, cei doi se laudă cu măsurile luate sau care urmează să fie luate pentru deblocarea programului POS CEE. În scrisoare se spune: “Doar în luna iulie, România a reușit să atragă peste 730 mil de euro din fonduri europene, adică cca jumătate din toată suma rambursată în perioada 2007-2012”.
Pe site-ul Ministerului de Finanțe al aceluiași Guvern al României, datele p u b l i cate pentru două luni consecutive la indicatorul sume primite de la UE în contul plăților efectuate și prefinanțare arată astfel: la sfârșit de iunie, România primise 3.038,80 mil. lei, iar la sfârșit de iulie, doar 3.855,10 mil. lei, prin urmare în iulie s-au primit 816,30 mil. lei, adică aprox. 185 mil. euro, și nu peste 730 mil. euro, cifra trâmbițată cu aplomb de primul ministru.
 • 29 august 2103
Retragerea decoratiei lui Tokes.
“M-am adresat presedintelui tarii. Am transmis mai departe, iar din punct de vedere politic, daca presedintele va emite decretul, eu voi contrasemna. Nu voi bloca un asemenea decret”.
Legea 29/2000, art.58 alin. 2, spune ca ,,Retragerea decoratiilor se face prin decret, la propunerea Cancelariei Ordinelor, pe baza sesizarii Ministerului Afacerilor Externe.”
Traian Basescu nu poate retrage prin decret decoaratia acordata lui Tokes decit dupa ce primeste o propunere si un raport de la oficial de la Consiliul de Onoare al Ordinului Steaua Romaniei.”

Din toate minciunile din acest episod, trecând peste cele cu recensământul şi listele de alegători, când domnul Ponta a ţinut listele blocate prin sertarele domnului Rus despre care ştia că este omul lui Băsescu încă de când l-a numit la interne, sau de fapt Rus a fost condiţia lui Băsescu , pentru a –l aproba pe Viorel ca prim ministru, celelalte sunt minciuni obişnuite, adică ordinare. Aş vrea să mă opresc asupra marilor frământări de la “repatrierea” lui Haysam. Cu tot tam-tamul, când toţi se lăudau că au contribuit la aducerea lui dar când s-a aflat că s-a procedat cam ilegal din unele puncte de vedere, au negat toţi, şi Ponta şi Duşa şi externele, se ridică un mare semn de întrebare: DE CE A FOST ADUS HAYSAM, UNDE ESTE ACUMA , UNDE SUNT MARILE DEZVĂLUIRI, CE HRAM MAI POARTĂ ŞI DE CE TREBUIA SĂ NE BUCURĂM NOI ROMÂNII CĂ A FOST ADUS HAYSAM? Mai interesează pe cineva datele pe care le deţine el de la răpirea din Serai, dacă daa, pe cine şi de ce media a făcut ciocul mic pe acest subiect, dar ne cânta toată ziua la ureche, drama Becalilor oropsiţi de soartă? Haysam nu plăteşte nimic pentru lobby? Haysam nu a promis nimănui că îi e recunoscător toată viaţa dacă îl scoate din puşcărie? Din câte ştiu eu şi el este bolnav, că doar e în puşcărie şi care cum i se face dosar unui borfaş cu cont în bancă, cum se îmbolnăveşte, şi el are copii de întreţinut şi uite că nimeni nu îl pomeneşte pe Antene. De ce oare ?
Minciunile lui Ponta -3

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.