joi, 12 iulie 2012

Cine îl vrea și cine nu îl vrea pe Băsescu


Este cert faptul că pe undeva, cineva nu oricine, ci cineva cu putere a decis căderea lui Băsescu. Dacă această cădere are sau nu acordul tuturor forțelor externe se poate observa. Dar cine ar fi pro sau contra și de ce ? Bineînțeles că oficial nu vom afla, nu va spune nimeni așa ceva, toată lumea va face declarații vizavi de ordinea de drept, apărarea democrației, a statului, a drepturilor cetățenilor, etc fără însă a preciza cine le apără și cine le încalcă. Toți fac jocul UNPR care nu spune niciodată cu cine este, ci doar că este pentru stabilitate. Cine reprezintă în ochii lor această stabilitate, nu spun dar nimeni nu îi întreabă, pentru că așa e politica, asta e diplomația. E un fel de politică de piață în care totul se pune pe tarabă, se analizează, se negociază și se bate palma după certuri care par ireconciliabile. De fapt toate certurile urmăresc scoaterea unui profit cât mai mare de fiecare parte.

Setul de măsuri, așa zisul Blitz- Krieg prin care s-a jucat suspendarea lui Băsescu cu toate HG-urile și măsurile complementare a ridicat sprâncene, obiecții, critici din partea celor ce nu erau informați, spaimă din partea celor vizați și aprecieri din partea celor ce așteptau să se întâmple ceva. Toată lumea a trebuit însă să recunoască că a fost ceva la care nu se așteptau, foarte riguros organizat cu măsuri și decizii care luate individual nu duceau nicăieri sau păreau greșeli de imagine, dar luate la un loc reprezentau un sistem de apărare țesut cu pricepere eficient și aproape inatacabil. Poate schimbarea avocatului poporului putea părea o greșeală sau o ambiție prostească, dar dacă ne gândim că e singurul care poate contesta  OUG vedem că se îmbină în planul suspendării. Poate demisia lui Voiculescu din Senat putea părea o măsură de protejare a acestuia în fața legii, dar de fapt reprezintă o măsură de apărarea a imaginii USL și posturilor tv pe care Voiculescu  le conduce și de care USL are nevoie ca de aer. Voiculescu la pușcărie ar fi însemnat închiderea antenelor așa cum s-au închis PIC-urile odată cu închiderea patronului.

Toată lumea este de acord că a fost o lovitură organizată și executată magistral, USL, Ponta și Antonescu au crescut în cotele de piață, mai ales că nu se bucurau de o apreciere prea strălucită ca strategi. Uimirea a fost cu atât mai mare cu cât nu prea s-a transpirat nimic, într-o țară în care strănutul unei muște poate apărea pe surse în stenogramele înregistrărilor DNA.

Toate aceste fapte te duc cu gândul la amestec străin. Și prieteni și dușmani acceptă ideea că suspendarea cu toate ramurile ei, din punct de vedere al organizării, executării și secretizării are origini ”ET”. Cine este creierul? Să fie Mister Clark? Rapiditatea cu care a fost scos în scenă și anunțat drept consilier al lui Ponta a ridicat și ea semne de întrebare. Unii au presupus că ar fi doar un anunț de imagine, ca să arete gugulanilor că ”avem și noi americanul nostru” dacă Băsescu se lăuda cu prietenia lui Gittenstein. Poate însă acel anunț nu a fost doar apă de ploaie și poate rolul lui Clark ”supermanul” USL nu este pur decorativ și chiar a stat la baza loviturii. Numai așa s-ar explica atât planul cât și secretizarea. Este posibil ca sistemul de comunicare folosit să fi fost unul la care serviciile lui Băse nu aveau acces.

Dacă situația stă așa, înseamnă că undeva, sus, pe la făclia din mâna statuii s-a schimbat direcția vântului. Asta înseamnă că Statele Unite ale SUA nu mai agreează pe cel care vrea să formeze Statele unite ale SUE. De ce ? Motive ar fi multe:
• A devenit impopular peste limita suportabilității;
• Este incomod, veros, lipsit de principii,sâcâitor, periculos,infidel,egoist;
• Este nesătul, pretențios, ascuns, stresant, insistent, vicios, grobian;
• Este nedorit, respingător, nu prezintă încredere, trădează ușor, este subversiv, lovește pe la spate, tratează cu dușmanul;
• Și-a jucat rolul, nu mai prezintă interes, nu mai asigură stabilitate, are afaceri prin fratele său cu comercianții de arme, e amestecat în afacerea Omar Haisam și a sprijinit prin Alro mafia rusă, se întâlnește cu chinezii, este gata să facă orice împotriva oricui pentru a-i păstra scaunul și influența. Deși de astfel de oameni are nevoie și se folosește orice stat, orice serviciu de informații, orice serviciu de spionaj, Băsescu a întrecut orice limite, ar mai putea fi folosit să mai incendieze niște nave, dar ca președinte de stat nu mai e dorit;
• Orice apropiere de Băsescu a devenit deja lipsă de orientare;
• În afară de asta, căderea lui Băsescu este posibil să fie necesară așa cum a fost necesară și căderea lui Ceaușescu. Să ne amintim că pe 22 Decembrie 1989, întâmplăto, undeva prin America Centrală avea loc o intervenție pentru îndepărtarea unui ”traficant de droguri” care nu mai intra în cărțile celei mai mari puteri. Lovitura a trecut neobservată pe lângă evenimentele ”sângeroase” din România unde ”mureau planificați” 60000 de oameni. Astăzi lumea stă cu ochii pe ”grava încălcare a drepturilor constituționale în România” și nimeni nu vede cum vasele de război rusești si americane se îndreaptă unul după altul spre Siria. Simplă coincidență? Eu nu cred în coincidențe. Mă întreb ce blestem purtăm de trebuie să fim noi mereu plasa de camuflaj a altora;

Cine ar mai dori căderea lui Băsescu, în afară de 80% din români? În nici un caz Angela Merkel cea care se spune că a bătut palma cu matrozul pentru datoria despre care guvernul Boc a spus că nu deține dovezi, dar nici nu a făcut nimic să le obțină.

Rușii au dus-o bine cu Băsescu au făcut afaceri bune, a răspuns corespunzător la stimuli, este manevrabil, șantajabil controlabil și destul de aproape pentru a fi temperat când sare gardul.

Uniunea Europeană este deja prea puțin interesata, se iau atitudini pe ici pe acolo, particular, pe comisii sau partide, se știe că indiferent cine conduce România, țara este prea împovărată în datorii ca să mai poată emite pretenții. Indiferent cine ar veni nu poate supraviețui fără a respecta ”indicațiile” prețioase de la centru. Băsescu a făcut ce trebuia a reușit să transforme o țară bogată într-un sclav sărac dependent de finanțele mondiale. Altceva pentru ei nu mai contează, dacă românii sau americanii vor pe altcineva, să îl schimbe, dar să se respecte măcar așa de formă principiile pe care ei susțin că le urmăresc ca să nu dea idei și altora care încă își mai pot reveni dacă ies de sub umbrela UE. Din nou România este folosită ca exemplu, așa cum a fost folosit Năstase sau drept cobai cum a fost cazul Codex Alimentarus. Deci Băsescu este cam pe cont propriu.

Pe cont propriu se și laudă că își va purta campania, dar cine are timp să creadă? Are bani suficienți și pentru 10 campanii dar nu e păcat să arunce cu banii pe geam când sunt atâția care sunt legați organic de el și care sunt mai disperați decât el că vor pierde puterea? Este cineva atent la fondurile care vor fi folosite la această campanie? Năstase așteaptă un vecin de pat sau celulă. Acuma există un precedent,fapta este incriminată, pedeapsa ar trebui să fie mai gravă.

Se mai vorbește pe la colțuri că Băsescu și-ar fi negociat deja imunitatea pe următorii 15 ani, că tot americanii îl vor extrage cum a fost extras și Horia Sima de către nemți și cum era gata să fie extras și Ceaușescu dacă nu interveneau Rușii și nu ordonau judecarea și executarea în regim de urgență. Nimic nu este imposibil, deja se pregătește Arca lui Băse pe care vor urca și câțiva din acoliții săi, nu cei mai fideli ci cei mai bogați, pentru că obrazul subțire cu cheltuială se ține nu ? Dar acesta este planul B, pentru cazul că planul A, cel de aburirea minților românilor nu va funcționa. Băsescu va face tot posibilul să creeze o stare de greață și lehamite prin lovituri date de justiție, informații ”pe surse” care să arate că toată clasa politică este la fel, că el bagă în pușcărie și pe  Năstase și pe Blejnar, că oriunde s-ar uita românul vede doar corupție, incapacitate, vorbe, lovituri nepermise. El provoacă, USL răspunde cu informații despre PDL lumea privește și concluzia va fi : ”nici unii nici alții nu merită să îi votezi” și vor sta acasă în ziua referendumului. Vor cădea poate și capete din alte partide, mai mici dar  adunați vor duce la aceeași concluzie,aceea că nu merită să mergi la referendum, că nu ai pentru cine Asta este tactica și strategia lui Băsescu. În plus,va face tot ce este posibil, chiar imposibilul să facă oamenii să nu meargă la vot. Toți cei care vor susține acest lucru indiferent de partidul din care fac parte,o vor face pentru că îi sunt vânduți sau sunt șantajați. Băsescu crede că va reuși să țină tot poporul, sau măcar jumătate plus unu în casă în ziua referendumului, așa cum a ținut parlamentarii în bănci la moțiuni. Dacă poporul va reacționa ca și parlamentarii fostei coaliții, atunci nu este nici o desebire între popor și cei care stăteau ca mielușeii în bănci, ba mai mult, ei aveau o scuză, erau șantajați, dar poporul ce scuză ar avea?

Pe lângă toate astea, Ponta a reînceput să facă gafe, ceea ce dovedește că singur nu funcționează. Unde i-o fi consilierul? Rus spune că referendumul se va ține după ordonanță. Două zile mai târziu de la Bruxelles, Ponta cu un glas mai subțire ca de obicei, spune că se va respecta decizia CCR. Să vedem mâine, după decizia Comisiei de la Veneția ce va spune ? Poate Blitz-Krieg ul e eficient, dar declarațiile pripite niciodată nu au fost benefice.

Dacă românii vor răspunde sau nu apelului de ieșire la referendum, dacă vor cădea în plasa lui Băsescu, rămâne de văzut, dar dacă nu vor ieși la vot înseamnă că nu mai au dreptul să iasă niciodată la proteste indiferent împotriva cui vor fi. E păcat doar de protestele doamnei Cristiana Anghel, al lui Sobaru, al celui cu piciorul rupt în ianuarie de către jandarmul lui Boc, și de al celor care fără a primi milionul au ieșit zilnic la proteste în iarnă. Orice jocuri ar face Merkel, Putin, Clark, Holland, pe 29 românii sunt cei care pot decide. Poate este prima și ultima oară din 89 încoace, când votul lor va decide. Românii au ocazia sa dea peste nas tuturor serviciilor secrete din lume și să își hotărască singuri soarta. Prezența lor la vot și votul lor poate cântări pentru prima oară mai mult decât toate puterile lumii. Prezența noastră la vot poate schimba deciziile altora și stabili soarta românilor.

9 comentarii:

  1. poporul nu poate fi santajat!frumoasa idee reiese in finalul articolului.si atunci de ce nu ar iesi la vot, indiferent cum ar vota. cei care l-ar dori pe Comandorul Basescu in fruntea tarii si care au o logica a gandirii , isi dau seama ca prezenta la vot ar fi ucigatoare , chiar daca vor vota pro Basescu, pentru ca sunt constienti ca partida lor ar fi pierduta. prin prezenta lorar mari numarul celor care se prezinta la vot si atunci referendumul ar fi valid:dar va intruni voturile necesare pentru a nu fi demis? putin probabil; si atunci singura sansa vlabila pentru Basescu e sa nu se prezinte la vot cei pro Basescu si speranta ca restul votantilor sa nu depaseasca 50% din numarul total de electori. asta daca se respecta decizia CCR. si mai sunt si variantele cine intocmeste listele, cine numara voturile , cati morti vor invia cu ocazia referendumului si cati vor veni fara sa stie de ce. cat priveste imixtiunea serviciilor straine in toata tarasenia, , citisem undeva ca de la Alexandru Ioan Cuza incoace Serviciul Roman de Informatii a fost la baza tuturor schimbarilor in conducera tarii.am reiterat aceasta idee fata de un cunoscut de al meu si a avut replica '' nu serviciile de informatii au stat la baza schimbarilor ci Masoneria''. si daca in Masonerie sunt infiltrati si cei din serviciile de informatii, ca oricum ar fi jenant sa nu aiba reprezentantii lor acolo. as fi profund deziluzionat daca nu ar fi asa. cu stima, ioann.

    RăspundețiȘtergere
  2. SALVE JOHANN,
    Și SRI și MASONERIE.ro sunt structuri secrete. Declasificarea activității acestora este nu ...postumă ci situată sigur în viitorul foarte îndepărtat. Așa că "reiterarea ideilor" de mai sus ... este o APĂ DE PLOAIE ..., apă care ACUM ar fi bună ... la propriu!
    PS.Dacă și DVS. vă pregătiți masteratu' la Biblioteca Ultranațională (U de la UNIRII),
    fiți sigur de înregistrări HD !!

    RăspundețiȘtergere
  3. catre stops: nu imi pregatesc nici un masterat,esti pe dinafara. mi-am spus parerea sincer fara alte amalgamari. poate ma confundati cu alte personaje mai mult sau mai putin sinistre. adio! va saluta ioann ( nu johann).

    RăspundețiȘtergere
  4. Scuze, am crezut că ați sărit o tastă. Poate ne revedem la ceremonia regală din noiembrie, când Regele Mihai I va înmâna noi decorații ... Domnul Basescu sigur este exclus. (dacă asta ați intenționat să ne sugerați ... că altfel, nu pricep care este masajul DVS. "sincer fara alte amalgamari").

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu uita'i c[, pe Regele Mihai, Iliscu l-a alungat prin toat[ capitala. Ru;ine lui, de;i sun unul dintre cei care am avut onoarea s[ dau m\na cu el.

      Ștergere
  5. Eu am scris pe blogul meu parerea despre batjocura si umilintele pe care romanii , prin Ponta , le/au inghitit in aceasta saptamana de la mizeriile europene. De 22 de ani de cand evoluam in stil NATO si pro european, o ducem din rau in mai rau, am facut praf economia, cultura, educatia, sanatatea , armata, serviciile secrete sunt implicate in afceri oneroase iar politicienii vor sa faca doar bani.
    Base a spus la ultimele alegeri ca nu a avut timp sa faca ce dorea, au mai trecut 3 ani si singurul lucru facut a fost taierea salariilor si pensiilor cu o privire urata si imprumutul a 20 de miliarde de eura care se regasesc doar in facturile platite firmelor pedeliste si se pare in contracte cu firme americane si europene care nu fac nimic pentru acei bani. Iata de ce cei de afara il vor pe marinar si ii asigura spatele. Nu ne vor in Europa ? Si care e problema?
    Iar demoazela Merkel sa isi vada de datoria Germaniei catre Romania .
    Personal cred ca Ponta e mai inteligent decat ei . Le da pe tava si daca vor sa inghita bine , daca nu ...se vor obisnui in cateva luni.
    Asta la vista ...lady!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ar mai fi un motiv...
    USA investeşte în scutul de la Deveselum care este important pentru ei.
    USA nu are nevoie de o ţară aliată, cu tulburari masive, produse de populaţia sătulă de acţiunile mafiote ale lui basescu. Datorită acţiunilor suspecte ale ambasadorului gitenstein, percepţia generală este că mafiotul are aprobarea USA, oria asta pentru ei, înseamnă probleme.
    Contează şi faptul că mafiotul pentru bani trădează pe oricine.
    Chiar dacă la referendum nu se vor întruni toate condiţiile pentru înlăturarea lui, în mod sigur, basescu va fi extirpat pe altă cale. Şi atunci nu va "beneficia" de loc de retragere. Dimpotrivă...

    RăspundețiȘtergere
  7. Basescu, cine e de fapt acest monstru cu fata umana un fost securist infiltrat dupa revolutie ca multi altii un imbogatit imbuibat viclean si avid de putere un ultim bastion al securitatii si al comunismului in adevarata lor splendoare !!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.