joi, 19 ianuarie 2023

Toate au o limită…

Abdel Fattah Al Sisi – Președintele  ales al Egiptului în 2014

Născut în 1954.  

Militar de carieră. În 1992 primește diploma de absolvent al Joint Services Command and Staff College Swindon UK, iar în  2006 absolvă Colegiul de război  trupe de uscat al SUA la  Carlisle Pennsylvania. Este atașat militar al Egiptului în Arabia Saudită până în 2008. După cum se știe, atașații militari sunt ”recomandați” de serviciile secrete ale armatelor, peste tot în lume. În 2011 după ”primăvara arabă”  care l-a înlăturat pe Mubarak, este numit șef al serviciilor secrete militare de către Consiliul Militar care a preluat puterea pînă la alegerile din 2012, când președintele ales Mohamed Morsi il numește ministru al apărării și șef al armatei.  De pe această poziție, Al Sisi îl amenință un an mai târziu pe Morsi cu lovitură de stat militară dacă nu demisionează și după unele frâmântări și lupte între susținătorii celor doi, Morsi este înlăturat. Deși promisese măsuri democratice, după înlăturarea lui Morsi, Al Sisi  a arestat o parte din susținătorii acestuia, a suspendat Constituția,  a interzis activitățile partidului care îl susținea pe Morsi și a interzis orice demostrație sau protest care nu avea acceptul poliției. În August 2013, armata intervine în Piața Rabaa al Adawiya  din Cairo, pentru a dispera protestanți fideli fostului președinte,   ucigând peste 1000 de cetățeni. Human Rights Watch a categorisit această intervenție drept unul din cele mai mari masacre înfăptuite într-o singură  zi, din perioada recentă.

 Deși initial a anunțat că nu va candida la președinția Egiptului,  pe 26 martie 2014 Sisi anunță că demisionează din armată și va candida la președinție. A candidat și a ajuns președinte.

Petr Pavel- viitor președinte al Cehiei

Nascut în 1961.

Militar de carieră.În 2005 absolvă Colegiul Regal de Apărare  Londra.

Între 1991 și 18993, este ofițer de informații.

În Ianuarie 1993 este trimis în Bosnia să evacuzeze niște militari francezi blocați de armata sîrbă într-o bază militară.

Între 1993-1994 adjunct al atașatului militar și aero al Cehiei în Belgia

Între 1994-1997 lucrează în Serviciul de Informații al Armatei.

Intre 2012-2015 este șef de Stat Major al Armatei.

Între 2015-2018 a fost Sef al Comitetului Militar al NATO.

Candidând anul acesta  pentru funcția de președinte al Cehiei, alături de fostul premier Andrej Babis, Pavel a ajuns în turul 2 și se va duela cu Babiș. Deși la această oră Babis are un mic avans, Pavel are toate șansele să ajungă președinte, pentru că e militar, trăim vremuri de război, este un susținător al ajutorului de război acordat Ucrainei din fondurile pentru pace ale UE, dorește introducerea monedei Euro în Cehia, în vreme ce contracandidatul său este un amărât om de afaceri, aprobă politica lui Orban, nu Mandolină, celălalt, și s-a pronunțat împotriva unui ajutor militar mai mare către Ucraina.

Nicolae Ionel Ciucă viitor președinte al României

Nascut  în 1967.

Militar de carieră.  Șef al Statului Major al Armatei , Ministru al Apărării, actualmente Premier al României.

În  2006 absolvă Colegiul de război  trupe de uscat al SUA la  Carlisle Pennsylvania. Deci  coleg de colegiu în Carlisle cu Sisi. A declarat că nu va intra în politică dar a intrat. A declarant că nu dorește o carieră politică dar e în plină ascensiune. Nu și-a anunțat candidatura la viitoarele alegeri prezidențiale, dar mai e timp, că doar a urmat același training ca și Sisi al Egiptului.

Dacă la cei trei îl mai adăugăm și pe Rumen Radev al Bulgariei, fost general al armatei Bulgare ajuns președinte, deja la al doilea mandat, avem toate motivele să credem că războiul e pe mîini bune și nimic nu e întâmplător.

Și dacă mai scormonim, sunt convins că lista poate continua. Am scris această mica informare pentru că am văzut prin media, că unii sunt îngrijorați că Austria ar intenționa,  sau putea chiar, să influențeze viitoarele alegeri din România.

Fiți liștiniți dragi români,  NU Austria ne stabilește nouă președinții sau premierii chiar dacă ne ia aurul, pădurile,petrolul, gazele, porturile. Toate au o limită nu?!

https://www.aljazeera.com/news/2018/4/12/profile-abdel-fattah-el-sisi

https://www.britannica.com/biography/Abdel-Fattah-al-Sisi

 

Toate au o limită…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.