marți, 27 septembrie 2022

Bătaia de joc la adresa armatei partea a VII-a -Hai să ne întîlnim, sau corupți și idioți

 

Motto: „România are corupţie. Uneori, o să vedeţi că nu funcţionează meritocraţia, uneori o să vedeţi că, aşa cum spune şi Eminescu, chiar de-ai fi cu stea în frunte, pot să ţi-o ia în faţă idioţii”– Vasile Dîncu- Breaza, 03.06.2022

Face cum face conducerea MApN și ne mai trage o doză de batjocură, așa , ca să nu își piardă antrenamentul. După marea întîlnire a Consiliului de Consultanță, în care au strâns mâinile celor cărora le dau de pomană niște bani, grade și medalii, pentru că sunt ”de  utilitate publică” și cunosc foarte bine poziția calului care bea apă și i-au informat că dacă au amendamente la proiectul de statut să meargă în Parlament, uite că domnii specialiști și-au revizuit atitudinea și au trimis un document, stabilind o altă întîlnire la care membrii Consliului să vină cu ALTE PROPUNERI.  

Iată documentul:

Te doare bulbul rahidian și alta nu. De 10 ani de zile pensionarii militari se plâng că sunt batjocoriți, marginalizați, discriminați, decimați pur și simplu, iar MINISTERUL cere în continuare hârtii pretinzând că vrea să rezolve problemele dar are nevoie de ajutorul nostru. Cum, ce ajutor să le dăm, ce date, ce situații și propuneri să le mai înaintăm, când ei lucrează în armată de 30 de ani? Oare nu cunosc situația? Nu cunosc sistemul de salarizare sau situația pensiilor militare? Nu cunosc că un comandant de brigadă are funcția similară cu a unui păpușar? În paranteză fie spus, nu ar fi prea mare diferența dacă avem în vedere faptul că rolul lor în societate este să își manevreze subordonații după cum decid ”directorii de spectacole”, adică politicienii, în toate ocaziile, la ceremonii oficiale, când își pun trupele să ”danzeze” în pas de defilare, la înzăpeziri când ”păpușile” dau la lopată sau în ”situațiile de urgență” inventate când trebuie să țină populația sub control, pentru că polițiștii intră în grevă. Bineînțeles că le cunosc. Îmi amintesc că ministrul Dîncu, în primele luni de ”domnie„ se lăuda că el cunoaște problemele militarilor încă de pe vremea când era un simplu senator.  Dacă ministrul le cunoaște, cum de nu le cunosc cei din subordinea lui și tot cer  date și informații? A devenit cutumă acest modus operandi al specialiștilor din MApN, ca la fiecare întâlnire voită sau forțată, cu reprezentanții asociațiilor, să ceară dosare cu propuneri sau probleme de rezolvat, dosare pe care în cel mai fericit caz le bagă în sertare sau fișete fără a le citi măcar. Dacă le-ar citi, și ar dori să facă cu adevărat ceva pentru militari, ar veni cu rezolvări la ele. Eu dacă aș fi lider de asociație aș refuza orice discuție până nu se vine cu răspuns la problemele ridicate la intâlnirea sau întâlnirile precedente. Dacă însă ne lăsăm duși de nas  și tot mergem cu aceleași probleme de fiecare dată fără ca ele să fie rezolvate, înseamnă că ori le facem în mod conștient jocul, ori suntem idioți și nu realizăm că își bat joc de noi, ori suntem masochiști, ori mimăm și noi, ca și ei, ”grija față de subordonați”.

Nu știu cum vor reacționa și ce vor face președinții asociațiilor ”sponsorizate” de minister, dar Tudor Marian, reprezentantul asociațiilor ”neajutorate” din Forum, ar trebui,  când va merge  la următoarea întâlnire, să le spuna clar:

 ”Domnule ministru, domnilor generali, de 10 ani de zile ne tot cereți puncte de vedere și situații pe care le aruncați în sertare. La fiecare întâlnire  ne priviți și ascultați ca și când ne vedeți prima oară și habar nu aveți de problemele noastre și de situația din armată, dar dacă ați pune la un loc toate documentele pe care vi le am trimis ați umple nu un sertar, ci câteva fișete. Unde sunt acele documente? Unde sunt răspunsurile la ele?  La gunoi, acolo unde este și interesul dvs pentru noi. Ne tratați ca pe niste gunoaie. Cand s-a acordat indexarea de la începutul anului, singurii care au primit-o ciuntită au fost militarii. Acuma ne întrebati ce propuneri avem pentru viitoarea indexare?  Ce doriți, să ne punem singuri streangul de gat? Să spuneți că noi am cerut să fim din nou discriminați? Și mai pretindeți că sunteți alături de noi și ne sprijiniți, respectați și ne acordați drepturile. Asta nu e respect, asta e bătaie de joc, mimați grija față de noi prin întâlnirile pe care le acceptați când vă convine, nu când sunt necesare. Din Decembrie 2021 solicităm întâlnire pentru a fi informați măcar,  cu intentiile dumneavoastră  în ceea ce privește pensiile militare și noul proiect de statut iar dumneavoastră  ne „convocați” când proiectul va intra pe masa primului ministru și ne spuneti ca nu mai puteti face nimic, că trebuie să ne adresam parlamentarilor? Iar apoi, ne chemați din nou să venim cu propuneri. Ce rost să le mai aducem când deja le aveți, iar acum 10 zile spuneați că nu mai aveți ce face? Ce faceți, jucați ping-pong cu viața noastră?

Cât cinism. Câtă batjocura. Sunteți cocoțați în fruntea armatei ca să o umiliți și să acordați grade  și drepturi militare civililor pe lângă care vă gudurați în speranța că la rândul lor vă vor recompensa  cu o sinecura după ieșirea la pensie. Și pretindeți că sunteți alături de noi. De ani de zile sunteți cei cu care noi trebuie să luptăm pentru apărarea drepturilor încălcate și batjocorite, nu cei lângă care trebuie să luptăm pentru apărarea țării. De ani de zile sunteți primii care ne calcă drepturile în picioare apoi dați vina pe politicieni. Caricatura de proiect de statut pe care vreți să îl propuneți și pe care vreți să îl înaintați Parlamentului după ce ați mimat consultarea,  este dovada cea mai clară că dumneavoastră, mai mult decât oricine, vă bateți joc de militari, de pensionari, de armată.”

Acesta este mesajul cu care președintele Forumului ar trebui să meargă la viitoarea întâlnire, indiferent care va fi atitudinea miluiților din celelalte asociații ”de utilitate publică”.

Iar ceilalți lideri de asociații ar trebui să anunțe că ”nu îi mai lasă părinții” să facă jocul ”specialiștilor” și că vor reveni când ministerul își va schimba atitudinea, când ședii de departamente și direcții vor citi măcar  și vor răspunde tuturor solicitarilor înaintate în ultimii 5 ani și  când vor dovedi  ca ne respectă, nu doar mimează respectul.

Orice altă reacție ar fi echivalentă cu acceptarea bătăii de joc, cu participarea, nu doar complicitatea  la bătaia de joc a conducerii ministerului, cu trădarea intereselor celor care i-au ales să îi reprezinte. Următoarea mișcare ar trebui să fie la porțile miniterului și a unităților militare din marile garnizoane, a tuturor celor care se simt trădați și batjocoriți de propriul minister.

Întrebare pentru domnul ministru Dîncu:

DOMNULE MINISTRU CÂND AȚI VORBIT ELEVILOR DE LICEU DIN BREAZA DESPRE CORUPȚIE ȘI IDIOȚI, LA CINE SAU LA CARE V-AȚI REFERIT ȘI CE MĂSURI AȚI LUAT PENTRU ÎNDEPĂRTATREA CELOR DIN ARMATĂ? Sau cumva armata nu face parte din societatea românească? Considerați că sarcina dumneavoastră în fruntea ministerului este să constatați că în armată există corupți și idioți pe funcții de conducere fără a face nimic pentru a-i trimite unde le e locul? Frumoasă sarcină ! Din câte se poate constata sunteți contemplativ. Cunoașteți, vedeți, dar nu faceți nimic. V-a prins flama ?

Bătaia de joc la adresa armatei partea a VII-a -Hai să ne întîlnim, sau corupți și idioți

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.