joi, 17 februarie 2022

Ați reușit, i-ați adus împreună!

 

La protestele din 2 februarie, așa cum am scris la momentul respectiv, polițiștii au postat un banner pe care scria; ”AȚI REUȘIT NE-AȚI UNIT!”, cu trimitere la faptul că sindicatele lor nu reușiseră niciodată până atunci să se pună de acord și să se sprijine reciproc. Motivele nici nu contează, Ceea ce am apreciat și va constitui un motiv de gândire și îngrijorare pentru guvernanți este faptul că prin politica lor i-au adus pe sindicaliștii din Interne la aceeași masă și vorbeau aceeași limbă.

Mă întrebam atunci când voi vedea și liderii asociațiilor din MApN adunați la aceeași masă discutând măcar, dacă nu căzând de acord asupra unor acțiuni sau propuneri, știind că dacă între polițiști erau doar probleme de orgoliu, la militarii din apărare e vorba și de lovituri pe sub sau peste masă care s-au dat de-a lungul timpului, nu doar de orgolii.

Dar uite că minunea s-a produs Vineri, 12.02.2022, o să o numesc VINEREA MARE a asociațiilor militare pentru că așa cum se va vedea din comunicat orgoliile ”marilor” lideri au tăcut și nu doar că au vorbit dar au căzut și la un acord privind starea actuală și primul pas care trebuie făcut pentru rezolvarea sau măcar clarificarea viitorului pensiilor militare. E adevărat, au mai fost toți laolaltă când ”s-a lucrat” la proiectul L-223 dar atunci a fost la inițiativa lui Dobrițoiu, iar activitatea, cu toate eforturile doamnei Sirbu Simona a eșuat astfel încât proiectul a fost reluat apoi de Dușa și definitivat cum au vrut specialiștii din MApN, nu cum il agreease Dobrițoiu.

Nu îmi fac iluzii, greul abia de acum începe, poate este doar un foc de paie, poate va fi pasul care va schimba relațiile dintre liderii de asociații, poate au înțeles că doar uniți pot face ceva și vor merge mai departe împreună, căci altfel nu vor reuși nimic.

Comunicat din 14.02.2022

În data de 11.02.2022, la Cercul Militar Național a avut loc o întâlnire a liderilor celor mai active structuri asociative ale pensionarilor militari, după cum sunt menționate în adresa de mai jos. Subiectul întâlnirii l-a constituit stabilirea unui punct de vedere comun în ceea ce privește PLX 199/2020, Ordonanțele 130 și 132 din decembrie 2021 și viitorul pensiilor militare de stat.

În urma discuțiilor s-a concluzionat că PLX 199/2020, nu poate fi acceptată de către asociațiile prezente la întâlnire în varianta propusă de MApN și dezbătută/pasată de la Comisia pentru muncă la cea pentru apărare a Camerei Deputaților până la data de 14 August 2020. Soluția convenită a fost întocmirea și înaintarea către ministrul apărării și prim-ministru a unui proiect de Ordonanță de Urgență care să cuprindă modificări și amendamente agreate de toți semnatarii, la L223/2015 în varianta modificată prin OUG 57, 59 și 114. În principiu se va urmări eliminarea pct. VII din OUG 59 și se va solicita vot negativ la discutarea proiectului de lege pentru aprobarea în Parlament. A fost de asemenea agreată și semnată o adresă către prim-ministru în vederea realizării unei întrevederi în format lărgit la care să participe reprezentanți ai structurilor asociative semnatare, miniștri/ directorii cu drept de avizare și consultare privind pensiile militare de stat, cu invitarea liderilor partidelor aflate la guvernare.Prezentăm mai jos adresa:

Președintele FORUMULUI  SAOPSN      Col.r Marian TUDOR

Nu comentez mai mult, deocamdată e bine și atât.

Ați reușit, i-ați adus împreună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.