joi, 24 octombrie 2019

Activitati ale militarilor romani de ZIUA ARMATEI


Astazi, 24 Octombrie ar trebui sa sarbatorim Eliberarea Ultimei Brazde de pamant romansc, alungarea definitiva(credeam noi) a armatelor germane de pe teritoriul romanesc, pentru ca acest lucru s-a intamplat cu adevarat pe 24 Octombrie 1944, nu pe 25. Numai ca,  conducerea de atunci a armatei, aservita politic ca si cea de azi, a decis sa amane evenimentul, pentru data de 25 cand era Ziua celui care purta numele de Regele Mihai, cel care tradase armata romana si pe romani pe data de 23 August trimitand in prizonierat 175000 de militari. Trebuie spus, pentru a respecta adevarul istoric, ca Ziua Forţelor Armate a fost stabilită, pentru prima oară, prin Decretul nr. 125 din 20 iulie 1951, pe 2 octombrie.De ce atunci? Pentru ca  la acea dată, în anul 1943, I.V. Stalin a aprobat constituirea Diviziei de voluntari „Tudor Vladimirescu” iar in 51, Stalin si poporul rus erau pentru noi ceea ce este Trump si poporul american pentru actuala conducere politica. Mai tarziu,  dupa schimbarea politicii lui Dej fata de rusi,   si plecarea trupelor (dar nu si a coloanei a V-a) rusesti din Romania, prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959, s-a stabilit ca Ziua Forţelor Armate să fie sărbătorită la 25 octombrie. De ce au ales comunistii in 1959 sa sarbatoreasca Ziua Armatei pe 25 Octombrie care coincidea cu ziua de nastere a lui Mihai Viteza, unicul pamantean nascut la 7 luni in greutate de 4 kg, este un mister.
Nu mai este insa un mister  faptul ca armata romana a ajuns intr-un stadiu de descompunere, divizare si degringolada cum nu a fost niciodata. Practic, prin grija clasei politice, dirijata de stapanii externi si ajutata de conducerea (si militara a) armatei, in ultimii 30 de ani armata romana a devenit clona celei din 1916, ca dotare, instruire (pentru apararea granitelor) si fara egal in ceea ce priveste dezbinarea si lipsa de reactie la ceea ce i se intampla. Ca este asa o dovedesc si caracterul activitatilor la care vor participa militarii, activi si rezervisti pe data de 25.10.2019. Unii vor asigura cadrul festiv si  activitati specifice pentru populatie fie ei oameni politici sau simpli platitori de taxe, altii (o parte din cei in rezerva), vor protesta. S-a ajuns pana acolo incat cei care vor sa participle la proteste, ii invinuiesc pe cei care participa la sarbatorirea ZILEI ARMATEI de “obedienta fata de clasa politica” excluzand chiar faptul ca de fapt ESTE ZIUA ARMATEI, fie ca ne convine sau nu data, indiferent de motivul pentru care a fost aleasa aceasta zi. Cat de multa ura trebuie sa avem in noi sa negam evidenta si sa ii invinuim pe cei care isi sarbatoresc ziua, numai pentru ca nu vrem noi sau nu ne convine? A fi sau nu de acord cu o activitate sau alta este normal, tine de  de convingerile sau gusturile, orientarile  fiecaruia, dar a invinui sau jigni pe cineva pentru ca nu face cum vrei tu, este cu totul altceva. Din pacate la asta s-a ajuns. Imi e teama ca lucrurile vor evolua. Nu am auzit insa nici un militar, lider de asociatie sau simplu soldat  protestand impotriva bazelor militare straine infiintate pe teritoriul nostru (care, intre noi fie vorba, nu ne ajuta PE NOI cu nimic),  sau a iminentei aduceri a unor focoase nucleare in una din aceste baze. Probabil acest lucru este considerat lipsit de importanta pentru MILITARII ROMANI.
Iata care este programul activitatilor ce se vor desfasura in capitala si la Carei, asa cum sunt prezentate de MApN in  comunicatul Nr. 214 22.10.2019 :

Activitati ale militarilor romani de ZIUA ARMATEI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.