luni, 7 octombrie 2019

Militarii români



Pe data de 07.10.2019 , Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Camerei Deputaților  a dat aviz favorabil PLX 396/2019 , adică proiectului de modificare a codului Fiscal, proiectul lui Teodorovici, prin care se taxează pensiile (deocamdată) peste 7000 lei. Avizul este favorabil, dar cu un amendament, acela că pensiile celor din sistemul  de  apărare,  ordine  publică  și  siguranță  naţională, sunt exceptate de această taxare.
Motiv de mândrie pentru unii, de bucurie pentru alții, de oftică pentru o parte, neîncredere pentru cei mai mulți, speranțe(?) pentru o altă parte a pensionarilor militari.
Se mândresc cu asta cei care au participat la dezbaterile comisiei și –conform propriilor declarații- au reușit să îi convingă pe cei din comisie să scoată militarii din acea lege. Este vorba de cei care încă mai activează sub flamura Forumului Structurilor Asociative ( ANCMRR, AORR, ROMIL) pentru că cei mai mulți sunt doar cu numele în Forum, iar cei care au fost la conducerea lui până acum nu știu cum să îl îngroape și să-i pună piedici. Ăștia sunt militarii români.
Se bucură cei care ar fi sau vor fi loviți de efectele proiectului și speră să scape, câteva mii la număr, prea puțini pentru a reprezenta un câștig pentru buget, suficient de mulți pentru a stârni invidia și răutatea celor care nu au altă grijă decât capra vecinului. Este incredibil, deci de necrezut că sunt militari rezerviști sau activi care îi pizmuiesc pe cei care au pensii mai mari ( primite totuși în baza legii) și care se bucură că acestea vor fi ciuntite. Ăștia sunt militarii români, dacă nu se pot ridica să lupte pentru apărarea propriilor drepturi, măcar să dorească și să se bucure de durerea altora, colegi de-ai lor.
Se oftică cei care sperau să moară capra vecinului, vecinii fiind pentru ei, generalii, coloneii, sau oricare din cei care au o pensie mai mare decât a lor de parcă din cauza lor au ei pensiile mai mici , blocate sau ciuntite. Ăștia sunt militarii români.
Se îndoiesc cei care de atâta timp, cam 10 ani, asistă la jocurile politicienilor,  batjocora la adresa militarilor, activi și rezerviști, unii încercând să facă ceva, alții însă (covârșitoarea majoritate) contând doar pe paginile de Facebook, unde sunt vocali, violenți, turbulenți, îndeamnă la ”lupta armată” critică și miștocăresc tot, dar când e vorba de făcut ceva, nu fac, pentru că ei ”sunt militari, au demnitate”, nu se umilesc, să iasă alții, că dacă câștigă ceva cei care ies, le merge și lor bine. Ăștia sunt militarii români.
Speră cei care au o fire mai boemă, nu învață nici din greșelile altora, nici din ale lor, nici din experiență, nici din cărți, pentru că așa au fost întotdeauna, lor a trebuit să le spună cineva ce să facă, ce să creadă, ce să gândească, ce să viseze, ei au fost executanții perfecți, cei care în loc să se adreseze cu ” tovarășe .. gradul” se adresau cu ”tovarășe comandant”. Ăștia privesc în stânga în dreapta, cred în orice promisiune, dacă vine un grad mai mare la ei și le spune că de mâine li se dublează pensia, ei îi dau de băut în contul pensiei ”crescute” din drojdia de bere și se învârt bezmetici ca Drosophila Melanogaster. Și ăștia sunt militarii români.
În fond militarii români nu sunt și ei decât.....
Mai mult aici :
Militarii români

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.