sâmbătă, 15 octombrie 2016

Săptămâna absurzilor

alina-absurdaÎn foto: Alina Gorgiu, făcând campanie electorală dor tu dor eu, cu un copil de 6 ani, pentru a-l propune pe lista viitorului guvern al lui Iohannis.

A mai trecut o săptămâna din frumoasa și  împieli, pardon împestrițata viață politică românească. Trebuie să recunoaștem că românul nu are nici un moment de plictiseală, scumpii lor conducători le oferă de toate, nici nu mai au  nevoie de telenovele, de filme polițiste, de reality showuri, sau mai știu eu ce făcături de emisiuni siropoase sau de îndoielnic bun gust,  politicienii le oferă di tăti. E țara plină de actori, cred că de la circul ăla  roman ni se trage. Şi totul devine din ce în ce mai absurd. Hai să vedem dacă e așa.
 Coace doamne prunele !
Doamna Pruna … marea șefă a justiției române, justiție care a devenit nu cenușăreasa ci studiu de caz în justiția europeană ne servește săptămâna aceasta două în una. Nu mai știu care este prima dar oricum concurează la premiul întâi. Aflăm din gurița ei strânsă pungă ori de câte ori i se storc lămâi în nas, că a mințit la CEDO. Nu știu ce calități îți trebuie, dacă trebuie să fii iresponsabil  sau doar idiot,  ca să mergi în plină ședință a CSM şi  în încercarea de a-ți demonstra bunele intenții dar și credulitatea, ca să nu spun incompetența, să te autodenunți, dar este   culmea prostiei,  pentru că declarația domniei sale cum că a mințit la CEDO  privind finanțarea penitenciarelor, este clar un autodenunț,   iar  asta certifică faptul că are certe calități de sinucigaș. Nici nu vreau să aflu ce spun acum înaltele foruri europene despre guvernul României, despre credibilitatea justiției din România, despre care aceeași doamnă  Prună dar și cei care i-au dat ciocănelul în mână  urlau că e târâtă în derizoriu de criticile aduse de cei cărora li se  instrumentează dosare. Păi pe lângă ce  făcut  doamna ministru, plângerile lor sunt  floare la urechea imaginii justiţiei.
Şi ca imaginea să fie şi mai curată, doamna ministru propune  pentru funcţia de procuror  general pe domnul  Bogdan Licu,  cel care în perioada de interimat „s-a calificat” pentru funcţia respectivă, dovedind fidelitate faţă de „instituţia justiţiei”. Faptul că acesta este la rândul său cel puţin suspectat că a obţinut din partea penalului Oprea,  că doar aşa le spune domnul preşedinte celor cu dosare penale, o frumoasă diplomă de dottore la copy-paste, nu o dereanjeayă pe doamna ministru, sau poate tocmai asta a determinat-o să îl propună, pentru că altfel nu ar putea fi controlat şi ţinut din scurt nu ?   Probabil doamna ministru va justifica alegerea sa, prin faptul că plagiatul nu a fost dovedit, dacă  nu cumva îl numeşte tocmai pentru a nu fi dovedit niciodată, că doar nu e nimeni tâmpit să îl considere plagiator pe cel mai general procuror. Totuşi, dacă ne gândim că l-a numit la ANP în locul lui Bejan exact pe cel în a cărui curte au început protestele din penitenciare în Iulie 2016, respectiv  Marius Vulpe, fostul şef al Penitenciarului   Iaşi, mi se pare că treburile dar mai ales politica doamnei Prună sunt clare. Mai mult, ca să pună batista pe ţambalul lui  Lică, doamna Prună scoate pe piaţă scandalul de la Poarta Albă. Păi la câte abuzuri şi corupţie există în penitenciare, doamna Prună are ocazia să împăneze toate procuraturile din ţară cu plagiatori că lumea va fi ocupată  cu scandalurile care vor garnisi numirile respective.
Nicuşor Dan  se antrenează
O altă probă de absurd ne dă domnul Nicuşor Dan, salvatorul bucureştenilor,  care acuma vrea să salveze România de bruma de normalitate care mai era prin unele locuri. Domnia sa a început campania electorală, deşi  oficial ea nu s-a deschis, deci se află pe undeva în ilegalitate. Şi pentru că este în căutare de  electorat virgin, a vrut domnia sa să se adreseze amatorilor de  zacuscă, adică studenţilor de la Politehnică. Numai că nu a putut intra  în fieful doamnei Ecaterina Andronescu şi a venit să se plângă la televiziuni. Dacă ar fi zis “ uite domne nu mă lasă să intru la ea în casă, “ mai înţelegeam dar domnul Nicuşor se plânge că interdicţia, oficială sau nu, este o dovadă de politizare a învăţământului. Haida de, e o glumătătă? Dar domnia ta domnule Nicuşor, ce voiai să faci pe acolo să cânţi pastorale? Nu este absurd să te plângi că nu poti perora politic din cauza amestecului politicului ? Nici domnul Nicuşor nu se opreşte la una.. în goanna după electorat ieftin şi usor de dus de nas, dar mai ales lipsit de .. experienţă politică,Dănuţ a  dormit în stradă cică de ziua oamenilotr fără adăpost, alături de ambasadorul  Marii Britanii. Nu este absurd să te declari solidar cu cei fără casă,   dar în loc să le oferi casa ta măcar o noapte ca să se simtă şi ei bine odată pe an, tu te  duci şi le ocupi un loc de dormit pe care poate l-ar fi dorit altcineva ?Ştie cineva când e şi ziua puşcăriaşilor, că aş vrea să îl văd pe domnul Nicuşor şi acolo, măcar aşa pentru antrenament.
Mincoginism
Din listă nu putea să lipsească domna Loz în plic, respectiv  doamna deputat  Mincă Liliana, care a  dat ocazia unui scandal la Botoşani, unde fusese trimisă cu zurgălăi pe post de preşedinte ALDE.  Fă-ţi idee d-ta: ţinţi partide schimbate în patru ani, caleaşca  hodoronc-hodoronc, zdronca-zdronca, si clopoţeii.. pfiiiu ce-mi mai ţiuie urechile. Numai că nu a fost primită cu lapte şi miere ci cu reproşuri şi scandal de se auzea până în stradă, ca la uşa cortului. Doamna Mincă ne prezintă şi domnia sa două în una, că se poartă, domnia sa încarnează atît pe coana Zoiţica cea care era, conform spuselor unui licean “soţia unui grup de politicieni”cât şi pe neicusorul Gagamiţă, cel trimis de ţentru  care vasăzică. Ei bine, pentru că o parte din politicienii locali s-au răzvrătit, doamna consideră că este vorba de misoginism. Domnule ce bine e să fii femeie  în România : cum te prinde cineva cu ocauia mică,  cu traseismul politic, cu dosare  împănate artificial, şi te contest, sau te reclamă,  cum dai vina pe  misoginism, mincoginism, kovesiginism justiţinism, etc.  Hai că e bine.
Mike Tyson vrea imunitate
Pentru respectarea dreptului bărbaţilor urmează la rând vizita marelui  de stat om …Mike Tyson care  după ce a vizitat ceva închisori  prin state, a bătut ceva femei prin hoteluri şi a muşcat ceva urechi în ring, a venit Românica să bată cu ciocănelul cu care s-a jucat câţiva ani însuşi colegul lui Mihai Viteazu. Păi de acuma poate să mai facă orice, dacă este prins conducând sub influenţa drogurilor sau a băuturilor spirtoase,  sau caftind vre-o amantă, poate spune că e înscenare politică, are fotografii făcute cu toţi confraţii persecutaţi din Camera deputaţilor care s-au îngrămădit pe el mai ceva ca moldovenii pe  moştele Sfintei Paraschiva. Caşai parlamentarul român, de la întălnirea lui Păcălici cu Maicăl Gecson, nu scapă nici o ocazie să se facă de selfi. Cred că senatorii îl vor demite pe Tări că nu i- a lăsat şi pe ei să se dea prin Senat  cu Big Tyson. Vorbeşte lumea că văzând şi auzind el ce bine e în Parlamentul român, Mike a decis să îşi cumpere ceva proprietăţi pe la noi să ceară cetăţenie  şi să candideze la iarnă, măcar de dragul imunităţii, nu se ştie când prinde bine.
Alinuţa şi prospăturile din PNL
Voi încheia  expozeu cu recent înscăunata doamnă Gorghiu, numita n şi ea de eşalonul superior, presedinte unic,  dar la nivel naţional, la PNL  La înscăunare,  Alinuţa s-a lăudat  că face curatenie, că partidul ei nu mai e ce a fost că s-a primenit şi că la viitoarele alegeri vor fi pe liste 30% ”lupi tineri”. Iniţial am crezut că a crescut mare băiatul ăla cu care vorbea ea de după uşă acum câţiva ani în altă campanile electoral  şi drept răsplată că nu a lăsat-o să intre în casă, l-a pus pe lista parlamentarilor PNL, dar m-am înşelat.  Ea când spune nou se gândeşte la nume noi dar cu obiceiuri vechi, la nume noi pentru noi, dar vechi prin şmecheriile de partid, rude, fraţi, veri, naşi, fini, mame, taţi, soacre ale celor care au decis să schimbe scaunul de parlamentar cu cel de protejat al noilor parlamentari.  Şi când face asta, doamna Gorghiu vrea ca noi să credem că aşa s-a curăţit partidul.   Dar faptele spun altceva pentru că printre noii veniţi  pe listele PNL, găsim pe domnul Falcă, finul lui Băsescu şi pe doamna Viorica Cherecheş.  Pentru ea Falcă este nou, iar doamna Viorica Cherecheş, mama ilustrului primar condamnat Cătălin Cerecheş  este născătoare de Dumnezeu.     Dacă doamna Gorghiu consideră că doamna Viorica este prospătură,  atunci nu mai e nevoie de nici un comentariu pe acest subiect. Şi pentru că se poartă dubleta, doamna Gorghiu ne mai serveşte una. După Modelul Kovesi al autovictimizării, se plânge mai nou că este .. urmărită, că cineva plăteşte bani frumoşi ca să fie ea urmărită. Păi doamna Gorgiu, să fii matale fericită că eşti urmărită pe bani privaţi, noi ceilalţi suntem  filaţi, ascultaţi, interceptaţi, urmăriţi pe bani publici, de la bugetul de stat, adică pe banii noştri, chiar nevinovaţi fiind, nu ca  domniile voastre politicienii,  așa că  mergi matale pe burtă, să nu se prindă guvizii.
Dacă aş mai scormoni, aş mai găsi ceva exemple, dar qui prodest? Ajunge un par la un car de oale… pentru cine are ochi şi urechi.

Săptămâna absurzilor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.