sâmbătă, 5 decembrie 2015

Atentat sau lovitură de imagine?


tinutul secuiesc
Imagini
1 Decembrie 2015 a adus, ca orice eveniment mediatizat, şi elemente de noutate în viaţa politico-socială a ţării. Am menţionat în articolul anterior cum s-au manifestat sau care au fost aceste elemente în diferite localităţi şi sectoare. Doamna Otila Sava de la UNPR, care ocupă o funcţie de secretar de stat la MApN pentru implementarea politicii lui Oprea la apărare, a adus de exemplu veteranii şi mutilaţii să defileze şi să îşi prezinte astfel “omagiile” penalilor de la tribuna oficială. Apoi i-a adus pe o parte din aceştia la o televiziune, cu o floare în piept care să arate lumii cât ţine ea la armată. Nu numai că a furat patentul florii de la englezi care o poartă însă doar o zi pe an, dar o mai si poarta la fiecare activitate, probabil şi la coafor, aşa pentru imagine. În timp ce ea se exhibiţionează astfel pozând în apărătoarea drepturilor veteranilor, dă lupte interne mazilirea celor care nu i se supun şi ţine la poarta ministerului o delegaţie a unor asociaţii ale militarilor active şi în rezervă, un general si un colonel, pentru că aşa vrea muşchii ei. Sa nu vomiţi?
Dar nu numai doamna Otilia face jocuri de imagine. SRI-ul s- a gândit să profite de căderea de imagine a ISSU şi a BOR şi să urce puţin în sondajele românilor. Nici nu se putea un moment mai potrivit decât Ziua Naţională şi pentru că tot se poartă atentatele la nivel european, domnii de la SRI s-au gândit să avem şi noi măcar o tentativă de atentat pe care să o dejoace. În felul ăsta se obţin mai multe :
1. Lumea nu mai face scandal pentru legea Big Brother, căci iată, datorită acestei legi a fost dejucată o tentativă de atentat. Aşa a fost introdusă strategic printre informaţii şi chestia cu cartela şi telefonul. Inteligent nu ? Păi dacă totuşi Beke a acţionat singular, aşa cum se va dovedi, de ce scot cei de la SRI pe piaţă subiectul cartelei şi a telefonului? Cu cine vorbea el “subversiv” dacă acţiona singur? Deci informaţia cu cartela şi telefonul au fost date presei cu scopul sensibilizării pe subiectul legii Big Brother.
2. SRI-ul poate cere fonduri suplimentare la Buget, căci iată, deja avem atentatori în România, autohtoni, nu din cei pe care îi aşteptăm de la firma Merkel und Junker.
3. SRI-ul are şansa să crească în imagine, căci atâta vreme cât nu apare nimic rău despre ei pe posturi – e adevărat nici nu are cum, că doar nu or fi aşa proşti agenţii din media să îşi lovească şefii, iar şefii să îşi deconspire agenţii, – iar pompierii şi biserica sunt în corzi în “Colectiv”, să crească în sondaje privind încrederea românilor şi uite aşa avem cu ce ne lăuda,când românul doarme adânc, îl pot penetra şi ei şi mai adânc.
4. Odată intraţi în rândul statelor cu atentate, altfel te vede “lumea”, înseamnă că eşti cineva, pe principiul “ dacă ai duşmani înseamnă că ai valoare”. Bineînţeles că investitorii nu sunt speriaţi, ei ştiu că meciurile româno-maghiare sunt meciuri “amicale” fără o miză aparentă, dar mai ales fără impact la nivel European, conflictul este intern.
Nimic nou
Şi astea fiind spuse, evenimentul este “ binevenit” pentru SRI dacă nu chiar bine scos şi mediatizat. Departe de mine intenţia de a spune că a fost regizat sau fabricat de SRI. Individul, Beke Atilla Istvan, există, face parte din “decorul” organizaţiilor extremiste maghiare, se joacă în privat sau alături de colegii şi prietenii de organizaţie cu armele de foc, cu droguri, cu manifestări antiromâneşti, era cunoscut, aşa cum erau cunoscuţi şi Tokeş şi Barna şi toţi udemeriştii care au făcut parte din guvernul României şi au devalizat şi distrus tot ce au condus, pentru că asta le este scopul, să distrugă cultura, învăţământul, sănătatea şi guvernele române, în aşa fel încât românii să nu mai aibă încredere în nimeni să se expatrieze singuri dacă se poate în acelaşi ritm cu fondul forestier, să facă din România o ţară neguvernată şi neguvernabilă.
Realităţi
Astăzi SRI-ul este mai performant decât fosta securitate, dar nu atât prin pregătirea şi valoarea profesională cât datorită mijloacelor de supraveghere, a căderii morale a elementului uman pe care îl foloseşte, a sărăciei şi inculturii românului, care a ajuns să toarne chiar orice, adevărat sau neadevărat, fie ca să scape el, fie ca să obţină o coajă de pâine. Iar legea nu doar favorizează aceste turnătorii ci chiar le încurajează şi promovează pe faţă. Ca atare, este foarte simplu să supraveghezi nişte amatori care se joacă de-a extremismul. Această joacă însă nu trebuie nici bagatelizată, nici supraevaluată. Extremismul maghiar este conştient că nu are nici o şansă să lupte pe faţă pentru că sunt cunoscuţi cei care se ocupă cu aşa ceva, pot fi decimaţi în câteva zile, ba mai mult, statul român făcându-se că nu ştie ce fac- le-a pus la dispoziţie prin retrocedări terenuri şi clădiri în care sunt supravegheaţi la greu. Din acest punct de vedere nu există riscul apariţiei unei surprize la nivel organizaţional, colectiv. Surprizele pot apărea numai dacă cineva voit sau din greşeală nu îşi mai face datoria, deci o eventuală acţiune a unor organizaţii de extremişti vor fi rodul incompetenţei sau trădării elementelor de securitate internă.
Un atentat de care atentatorul nu ştie nimic
În acest context cazul de pe data de 01.12. 2015 a fost o simplă acţiune de defrişare, probabil cineva de la SRI a decis să scoată şi ei ceva deosebit la defilare, ca doamna Sava şi l-au scos pe Beke. El era de mult cunoscut, urmărit, supravegheat, la fel ca şi atentatorii cu bombă de la Piatra Neamţ din 2013, când- vă amintiţi?- trei indivizi au fost lăsaţi să se plimbe cu explozibil prin oraş pentru a fi prinşi “în flagrant” când plasau bomba sub maşina lui Mararu. Nu mai comentez aici cât de idioată este ideea de a lăsa pe cineva să se plimbe cu material exploziv numai pentru a marca momentul atentatului, excluzând posibilitatea unui accident care putea fi fatal. ĂŞTIA SUNT PROFESIONIŞTII DIN CONDUCEREA SRI. Aşa văd ei “lovitura de imagine”. De data asta, lovitura de imagine a fost “planificată”, şi-au spus oamenii să iasă şi ei pe piaţă cu ceva şi aşa l-au lăsat pe Beke să se manifeste până pe 1 Decembrie, când, nu e aşa, impactul emoţional e mai mare. Este LMC că acesta putea fi arestat oricând pentru că nu se juca cu trotil de azi de ieri, era sub urmărire şi părerea mea este că nici nu exista intenţia acestuia de a detona ceva nici pe 1 Decembrie, nici în viitorul apropiat. Aceşti indivizi ţin aceste materiale “just in case”, le place să se dea mari, încă nu au ajuns la profilul “moral” al arabilor, ei nu sunt martiri, sunt laşi, nu pot acţiona singuri decisiv, nu au sprijin nici material nici moral pentru a acţiona în acest fel, ei sunt manipulaţi, folosiţi mai mult la nivel cognitiv, potenţial, dar nu decisiv, pentru că nu se pot executa oricând activităţi de genul Târgu Mureş. Nici la Târgu Mureş, în 90 nu s-au folosit astfel de materiale, deşi situaţia era mult mai inflamată şi atunci au existat interese de ambele părţi, şi română şi maghiară pentru a se “face ceva”. Toate activităţile, filiera, legăturile extremiştilor maghiari din România sunt cunoscute, iar SRI-ul ştie şi cine vrea şi cine poate face cu adevărat un astfel de act. Beke este doar un extremist plin de adrenalină care se crede Zorro în varianta ungurească, iar SRI-ul în acest caz s-a folosit de el pentru a se mai evidenţia şi a-şi ridica creditul în faţa românilor exploatând atât cazul Colectiv cât şi ieşirea din cadru a lui Vadim. Nu ar fi însă exclus, ca atentatorul să “ recunoască” faptele aşa cum sunt prezentate de procurori, dândui-se însă acces la procedura simplificată o învinuire de deţinere de materiale explozive, şi ebventual un control psihiatric care să îl declare cu ceva probleme de comportament şi astfel va scăpa de puşcărie. Oricum până să se dea verdictul, presa va uita de cazul lui.
Profilul atentatorului maghiar
Dar, repet, deşi în acest moment nu există pericolul real al unui atentat al extremiştilor maghiari, ca structură sau organizaţie, oricând pot apărea exaltaţi, membrii ai acestora sau lupi singuratici, dezechilibraţi mental care să ia pe cont propriu o activitate, poate chiar dezamăgiţi de lipsa de activitate concretă a colegilor şi să pună o bombă, să descarce un încărcător în public, în şcoli sau mai ştiu eu unde, ca în America. Acest pericol există şi se poate întâmpla oricând, oriunde, iar pericolul este cu atât mai mare cu cât acest gest poate apărea sau se poate declanşa fără premeditare, fără un preaviz, fără un motiv prealabil pur şi simplu undeva s-a unplut un pahat sau s sunat ceasul. Acest gen de acţiuni nu pot fi nici prevăzute şi de mult oti nici oprite, pentru că chiar dacă o persoană cum a fost Beke este supravegheată, niciodată nu ştii ce are în buzunar sau în geantă, o minge, o rachetă de tenis sau o armă, un cuţit şi nici unde şi ce vrea să facă cu ele. Eu însă continui să cred că extremiştii maghiar nu sunt la această oră capabili de astfel de atentate, decât eventual să plaseze ceva dar extreme de precaut, fără să se expună, fără să se ştie cine a făcut-o, eventual chiar negând sau dând vina pe altcineva, pentru că printre altele îi caracterizează spiritul de turmă, laşitatea, faptele cu risc mai mic, eventual în care să nu păţească ei nimic. Ei nu luptă, ei provoacă şi atacă doar la adăpost, la întuneric, în superioritate numerică şi de înzestrare. Atentatorii maghiari nu îşi apără nici credinţa, nici religia, nici proprietatea sau bunurile, tradiţiile furate sau exploatate, chiar dacă revendică Transilvania, ei ştiu că nu e a lor ei doar o doresc, de aceea, ei nu se simt şi nu sunt nedreptăţiţi ca cei arabi, de aceea nu comit gesturi cu adevărat extreme, nu “mor pentru cauză”.
petre tutea si ungurii
Organizaţiile extremiste maghiare
Organizaţiile extremiste care acţionează pe teritoriul maghiar, românesc, sârbesc, sunt susţinute şi finanţate de cei care urmăresc nu atât Ungaria Mare care nu a existat decât ca partea a imperiului Austro Ungar, cât să provoace pagube, probleme de imagine, administrative şi economice ţărilor cu cetăţeni de naţionalitate maghiară, asupra cărora au pretenţii.Dacă vor putea obţine mai mult, cu atât ma bine. Cu cât ţara vecină este mai sărăcită, mai coruptă, mai instabilă, mai prostită de chiar clasa politică proprie, cu atât şansele acestor organizaţii dirijate de la Budapesta, dar şi de susţinătorii ei din afara graniţelor, cu fundaţii putrede de bani, de a obţine cât mai mult, mergând până la autonomie şi apoi independenţă teritorială, este mai mare. Aici este adevăratul pericol în România, dar nu datorită activităţii maghiare sau al acestor organizaţii extremiste, ci datorită inactivităţii factorilor politici, datorită corupţiei şi afacerilor care nu au graniţe, datorită jocului şi rolului politic al UDMR în Parlament în obţinerea majorităţii parlamentare şi datorită chiar şi a serviciilor de securitate care chiar dacă realizează aceste pericole nu le anihilează. In extensio, politic vorbind, toate aceste structuri care participă fie prin complicitate fie prin lipsă de reacţie, pot fi considerate dacă nu extremiste cel puţin factor de pericol la adresa securităţii, integrităţii şi suveranităţii ţării. Din păcate nu se pota nici autosesiza şi nici autoincrimina.
Ce riscă Beke
Beke a fost prins nu în timp ce încerca să monteze bomba, nici transportând-o el a fost prins pentru că se ştia că are astfel de elemente explozive şi s-a decis să se acţionaze acuma folosindu-se de impactul emoţional asupra românilor. A fost arestat apoi s-a făcut descinderea acasă şi a fost confiscat „ce s-a găsit acolo”. Practic, juridic, într-o ţară cu o justiţie corectă, Beke nu ar putea fi condamnat, nici chiar învinuit de tentativă de atanetat terorist, sau terrorism, cel mult de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi deţinerea neautorizată de elemente explozive, la fel ca şi un vânzător de artificii în prajma Crăciunului. Dar, în România situaţia se prezintă astfel, justiţia poate să susţină orice, indiferent de probe, judecătorii, magistraţi ca şi procurorii, nu îşi vor dezamăgii colegii. Aşa că hai să fim mai calmi şi să realizăm că adevăratul pericol pentru români nu îl constituie indivizi de teapa lui Beke, care se pot lupta doar cu păpuşi, adevăraţii atentatori la adresa siguranţei românului, a economiei României, a statului de drept, la indepentenţei ţării, a suveranităţii şi unităţii statale sunt politicienii corupţi şi vânduţi, indiferent de cetăţenie, partid, sex sau orientare religioasă, care conduc guvernele, ţara, politicieni care au distrus tot,  dar tot, începând de la sentimentul naţional , la sistemele educativ, sanitar, defensiv, administrativ, moral, juridic. Iar serviciile cei care ar trebui să apere românii de aceşti atentatori, se fac că nu-i văd  nici pe cei mari nici pe cei mici, pe care îi lasă să se joace şi îi” supraveghează” până ce decid ei că trebuie să mai dea câte un exemplu şi să mai crească puţin la capitolul imagine. Să nu mire pe nimeni dacă în viitorul apropiat vom asista la noi cereri ale SRI, să nu mire pe nimeni dacă marele caz Beke va fâsâi.
Atentat sau lovitură de imagine?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.