vineri, 20 noiembrie 2015

Guvernul tehnocrat, tămâiat şi aprobat


Atentie, tehnocrat!
Spaima Spaimelor
Mai mult de jumătate din românii care se pricepau să mai facă ceva în ţara asta, de la branconeri, specialişti auto, la lăcătuşi, frizeri, au intrat în vrie zilele astea şi se rugau la Dumnezeu să nu fie luaţi cu arcanul pentru a fi puşi miniştri la Justiţie. Inclusiv celebrul Ilie de la sculărie şi-a luat concediu medical, a închis telefoanele şi a spus că decât să păţească ruşinea să fie propus la justiţie apoi după 5 minute demis, mai bine se lasă de meserie. Nu am mai văzut lume aşa de înfricoşată şi speriată pe străzi de la cutremurul din 77. Acuma înţeleg de ce nu voiau politicienii guvern de tehnocraţi. Doaamne,  nu credeam să apuc să o văd şi pe asta.

Norocul inorogului
Noroc cu plecarea domnului preşedinte la o nouă prezentare de modă a primei doamne profesoare cu casa de modă Eli Laslean, că altfel agonia ar fi durat cine ştie cât şi fugeau toţi românii din ţară. Am auzit că la Pro Tv a fost suspendată emisiunea Master Chef pentru că le-a fost teamă că le ia domnul Ciolos “tehnocraţii” din juriu şi îi pune la sănătate, mai ales pe doamna Patrizia Paglieri, care avea şi experienţă externă, venind tocmai din Italia.
Dar slavă Domnului, domnul Iohanis se grăbea să nu rateze parada modei prezentată de doamna Carmen,  aşa că l-a pus pe domnul Cioloş să încropească pe fugă un guvern care să fie al lui, dar să fie anunţat de domnul Cioloş neforţat de nimeni, cu oameni bine pregătiţi fiecare pe craca lui, dar nu pe cea pe care erau aşezaţi, tehnocraţi care să nu fie, vorba lui Caragiu, nici înalti nici scunzi, nici frumoşi ca domnul Baciu, nici uraţi ca limba rusă, nici membri de partid, dar nici fără sprijin politic, nici şantajaţi dar nici neşantajabili, ce să o mai lungim, numai buni de manipulat. Şi Cioloş se dădu peste cap şi îşi frânse gâtul de trei  ori şi gata guvernul.

Naştere cu forceps
Ei bine deşi guvernul s-a născut relativ prematur, a fost totuşi scos cam cu forcepsul şi a durut tare de tot, că a ţipat bietul Cioloş la naştere de se auzea până în Siria. Auzind ţipetele, cei de la ISIS au fost gata – gata să îşi asume atentatul, crezând că iară a mai sărit ceva în aer prin Europa sub ocrotirea unchiului Sam şi ei trebuie să declare că sunt vinovaţi ca să justifice intervenţiile şi măsurile poliţistului mondial. Noroc că au primit la timp un SMS de la imigranţii ajunşi în Europa, care le-au spus să stea domol, că iară au pus-o românii de o schimbare la faţă şi liftingul se face “pe uscat”, că Marea Neagră nu le mai aparţine.

Un proiect botezat înainte de a se naşte
Nici nu se făcuseră bine de râs tehnocraţii prin Parlament şi parlamentarii prin comisii, că România a aflat marea veste că unul din obiectivele conţinute în unul din programele unuia din guvernele Ciolos, a fost îndeplinit încă înainte de investire. Cică domnul Preşedinte, când a pus avizele pentru bagajele viitoarei vizite -având inclus şi celebrul paltonul din Franţa- a ştampilat din greşeală şi nişte prevederi privind pregătirea locuinţelor pentru cutremur,  obiectiv prioritar al domnului Cioloş, asta până la viitoarea discuţie cu partidele politice. Se spune că de aia l-ar fi promulgat domnul preşedinte, ca nu cumva să fie schimbat şi ăsta în timpul cât va fi el plecat. Acuma greşeala fiind făcută, domnul Iohannis, responsabil cum îl ştim,  şi-a asumat-o bucuros  că guvernul său deja a scăpat de unul din obiective,  fiind îndeplinit înainte chiar ca ei, miniştrii, să afle despre ce e vorba, sau chiar că sunt miniştri.

 „Free the house”
Se vorbeşte pe la colţuri că tot domnul preşedinte va include în programul de guvernare al guvernului său, proiectul “A doua casă… pierdută în instanţă”. Cică fiecare a doua casă obţinută prin fals şi uz de fals va reveni statului, dar nu se cunosc încă prevederile proiectului, cei de la Free(dom) House vor anunţa condiţiile de înscriere şi scoatere de sub acuzaţie, după ce chirurgul Baciu va descleşta gura doamnei Guseth, închisă prin câteva întrebări bine ţintite în Comisia Juridică a Parlamentului. Parlamentarii aşteaptă şi ei cu sufletul la gura doamnei Guseth să afle ce trebuie să facă,  să se înscrie, sau sunt deja înscrişi de copii cu biblia în mână,  neştiind dacă se pierd şi cele luate cu japca, după metoda Băsescu sau doar cele prin fraudă, minciuni şi şpagă. ANAF să le primească!

Liber la vizite
Una peste alta, guvernul a orăcăit, după câteva palme sănătoase în spinare, domnul Preşedinte poate să îşi continue programul de vizite, de acuma se poate lăuda acolo unde merge, “Ich habe meine Regierung”, chiar dacă nu ştie dacă la întoarcere acesta va avea aceeaşi componenţă.
Propun premierului Cioloş să declare drept Imn al Guvernului Iohannis, următorul cântec:


Nu râdeţi, că nu e de râs.
Pentru protestanţii de bună credinţă de la Universitate un sfat: cumpăraţi-vă tutun, că se scumpeşte şi staţi mai răsfiraţi, să creadă lumea că sunteţi mai mulţi.Cine v-a pus să vă înhăitaţi cu galeriile de fotbal şi postacii din servicii ? Ei stau la căldurică, cu solda plătită iar voi aşteptaţi să iasă românii în stradă. Cum dracu să iasă, că ăştia nici la deszăpezit în faţa porţii nu ies, aşteaptă să vină armata.
http://www.in-cuiul-catarii.info/2015/10/14/pildele-si-pozele-doamnei-iohannis-9782
Guvernul tehnocrat, tămâiat şi aprobat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.