vineri, 1 august 2014

O săptămână fierbinte

cotcodaaaaaaaaaaaaaac
Săptămână care tocmai a trecut a fost plină de evenimente interne şi externe deosebit de fierbinţi. Nici nu ştiu cu ce să încep.
Pe plan intern, continuă circul.
Un ministru între ciocan şi nicovală
Televiziunile fac ceea ce ştiu să facă, vorbesc fiecare pe limba ei, conform textelor scrise de patroni. Antenele şi România TV  trag puternic pe Băsescu, pe discuţiile pe marginea CAS şi „umilirea” tinerei Petrescu, dar uită că cel care a umilit-o nu a fost Băsescu, ci cel care a adus-o acolo pe post de „loc de dat şuturi”, loc pe care Băsescu l-a folosit din plin. Aşa cum scriam până ca tânăra sacrificată să apară pe sticlă pentru a se justifica, vina nu o poartă Băsescu ci Ponta şi ea însăşi, pentru că au venit la o discuţie tehnică pregătiţi pentru discuţii propagandistice. Domnul Ponta, da putea veni şi singur, nu era nevoie sa o aducă pe doamna ministru, doar aşa ca sa aibă de cine să facă mişto Băsescu, dar el a preferat să o discrediteze pe ea, ca să nu cadă el sau doar el pe locul doi. Ca om care a mai discutat cu Băsescu, ar fi trebuit să ştie din primele secunde ale discuţiei, când Băsescu s-a comportat nefiresc de politicos şi formal, că acesta îi pregăteşte ceva, dar el de obicei nu gândeşte, el e Ponta.
O fuziune cu cântec
Până la urmă s-a definitivat calendarul fuziunii PNL-PDL . A rămas bătut în cuie că noul partid se va numi PNL aşa cum „ghicise” Klauss acum două săptămâni, când s-au ofuscat pedeliştii. Neamţul scăpase porumbelul prea devreme dar uite că asta nu a schimbat nimic. Deci numele PNL, sediul şi imnul PDL rămâne să vedem cine îl va conduce pe noul PNL. Doctrina, principiile, orientarea nu contează, se ştie doar că important este să se ia puterea, şi să curgă caşcavalul, în rest, bilete de papagal. Interesant este însă cu adevărat cine va lua conducerea noului partid care se pare că va fi doar o alianţă până la alegeri. Din câte ştiu eu, Boc este încă membru PDL deşi aparent ar fi disident. Câţi ca el? Sumedenie. Ce ar fi ca să ne trezim cu Boc la conducerea partidului mai devreme sau mai tâtziu, sau undeva în eşalonul doi? Ce ar fi dacă tot PDL-ul va milita pentru afilierea PMP şi apoi formarea unei noi majorităţi şi orientări în cadrul PNL? Nimic nu este exclus. Numai aşa se explică rămânerea lui Boc în PDL şi a multor altora cu dosare în Modrogan. Penelişti, vi se pregăteşte ceva cu sau fără ştirea lui Blaga.
Scheletele din Modrogan
Legat de această fuziune, este deosebit de interesantă declaraţia lui Băse cum că a fost până în Modrogan să îşi ia nişte dosărele fierbinţi ca să nu încapă pe mâna lui Antonescu. Declaraţia lui Băsescu nu era făcută pentru urechile lui Antonescu, pentru că Antonescu a devenit de mult o amintire în PNL orice ar încerca el să mai facă, iar Băse ştie asta, el ştie că Antonescu nici măcar nu va prinde un loc de vice în noul partid. Domnul preşedinte a făcut această afirmaţie pentru foştii colegi de partid, acei PDL- işti care vor avea un cuvânt de spus la votarea noii conduceri şi a stabilirii candidatului de dreapta. Nu ar fi exclus ca Băsescu să manevreze cu ajutorul dosarelor pe care spunea că le mai avea în Modrogan, dacă chiar le avea acolo, stabilirea unui candidat pe care el să îl aibă sub control şi care apoi undeva când va fi prea târziu să se mai facă ceva înainte de alegeri să iasă din competiţie sub un motiv oarecare gen Stolo, şi să lase culoar pe dreapta candidatului PMP. Băsescu este în stare şi are tehnic posibilitatea aceasta. Sub acest aspect, fuziunea PNL-PDL este un dezastru nu atât pentru PNL, nu atât pentru dreapta, cât pentru România, pentru că având perspectiva alegerii dintre un om al lui Băsescu şi un om al lui Ponta, deci între tuse şi junghi, şansele lui Ponta ar creşte.
Pe de altă parte declaraţia lui Băsescu, cel care pentru a nu ştiu câta oară se auto-incriminează fără jenă, fără teamă că cineva îi va cere socoteală este stupefiantă. Senin, inconştient el anunţă că a dorit să ia acele dosare care încă îl mai legau de PDL, dar ca preşedinte ar fi trebuit să rupă de acum 9 ani orice legătură cu orice partid. Pentru el însă, asta nu contează, el este intangibil. În plus, despre ce dosare poate fi vorba de când era ministru la transporturi? Este un apropo la nişte documente sustrase privind activitatea la transporturi a domnului Mitrea? Deci domnul preşedinte transmite un avertisment şi lui Mitrea şi prin el lui Ponta. Dar nu era nevoie, la transporturi este acum sluga lui, Rus şi acesta îi poate da orice document în original, e suficient să ceară.
Udrea între cocoş la găină
Doamna Udrea, fostă mare ministru al Turismului şi apoi şi al Dezvoltării Regionale,din anul 2019 până în 2012, doamna Elena fostă Cocoş, a ajuns în sfârşit şi pe muntele Găina acolo unde era aşteptat întâiul cocoş al ţării. După atâţia ani în care cocoşelul de la Cotroceni a tot primit palincă şi s-a scăldat în mulţime printre ardeleni, a venit şi momentul în care acesta, cu imaginea şifonată de ultimele evenimente a spus pas găinilor de temă să nu fie întrebat de cineva din mulţime dacă se mai ţine de găinării. În locul lui s-a prezentat paraşutista, singura persoană din România care cunoaşte un singur înţeles al cuvântului paraşută. Că a venit în locul lui Băse, nu a mirat pe nimeni doar sunt legaţi ombilical, ca whiskey-ul de cubul de gheaţă, dar ce a mirat a fost declaraţia acestei sâsâite cu pretenţii de şef de stat. „Oamenii sunt bucuroși să participe la așa o mare sărbătoare populară și cu o tradiție de 100 de ani. Eu sunt la fel de fericită, am fost săptămâna trecută la Mariseni, acum sunt pe muntele Găina, particip cu drag oricând sunt astfel de adunări populare”. De aici noi trebuie să înţelegem că dacă oamenii sunt fericiţi şi şi ea, înseamnă că e şi ea om, nu cocoş, şi nici găină. Ne mai spune doamna Udrea de ce a venit acolo: ”Mă așteptam să văd aici cereri în căsătorie. Să văd, că tinerii, ca pe vremuri se întâlnesc și au nevoie de nași. Deocamdată nu m-a căutat nimeni să nășesc, dar poate jos se întâmplă ceva. Până diseară, mai au timp, poate nu au nici curaj acum.” Să auzi si să nu crezi, doamna Udrea fostă Cocoş, a mers pe Găina ca să se pună naş, a aşteptat şi ea să îi ceară cineva să o pună naşă. Chiar nu s-a găsit nici un condamnat să îi ofere şi ei 600000 de Euro ca să îl ţină în braţe în faţa lui Kovesi ? Ce ruşine, câtă lipsă de .. curaj. Păi bine doamnă, matale nu ştiai că Bercea estela poprire? Cine crezi că mai are curaj să te pună nasă pe matale sau pe cineva din neamul Băsescu, după păţania lui Bercea?Eşti lipsită total de orientare. Până una alta, doamnă Elena lăsaţi un mesaj pe Face Book, “Caută-mă, sunt fierbinte!”
Apoi doamna Elena finalizează apoteotic: “La Găina e prima dată când am ajuns, începutul e mai greu și o să venim de acum încolo.” Asta spun şi eu declaraţie a cuiva care se laudă că a promovat turismul românesc, care vorbeşte şi acuma de tradiţii şi valorile naţionale. Se opreşte timpul la asemenea declaraţii.
Interesantă a fost şi scoaterea lui Predescu din grupul Elenei Udrea,verişoara sa bună, sau buna sa verişoară. Dacă nu ar fi fost cunoscut şi destul de bine construit, domnul Predoiu ar fi păţit ce a păţit biata femeie din Nana. Doar gorilele se schimbă, obiceiurile sunt aceleaşi. Oricum eu nu cred în dizidenţa lui Predoiu, sunt multe cârtiţe rămase în PDL, sau neintrate încă în PMP, în mai multe partide, e nevoie de ele să rupă din interior dreapta care nu este încă lângă Băsescu.Prin oameni de genul MRU, Predoiu şi alţii ca ei, care aparent au devenit duşmani ai lui Băsescu, PDL-ul va deveni nu un partid antiBăsescu ci al lui Băsescu şi prin el noua structură, noul partid PNL .
Echipa de fotbal a României pe primul loc în lume
Ultimul clasament al FIFA m-a pus pe gânduri. Aflu cu surprindere că România, care nu a mai câştigat un meci de când era Piţurcă fată mare şi nu a mai participat la o competiţie continentală sau mondială finală de când era Hagi copil de mingi şi fraţii Becali bişniţari, a săltat un loc în clasamentul FIFA în urma campionatului Mondial din Brazilia. Nu m-am mai bucurat aşa de când a pierdut Halep finala cu Şarapova pe care a pedepsit-o astfel pentru jocul ei agresiv şi încrâncenarea de rusoaică, cu care a abordat partida. Citeam şi nu îmi venea să cred şi nu pricepeam cum a putut o echipă care nu a făcut nimic, nu a jucat nici un joc, să promoveze în urma unui campionat la care nu a participat. Apoi brusc m-am luminat. Încă de pe vremea când lucram şi eu pe bani, bunicul meu îmi spunea ” Mărinică, numai cine nu munceşte nu greşeşte.” Iniţial am crezut că face mişto de mine , apoi am văzut cum erau promovaţi colegii mei care nu făceau nimic. Ei nu greşeau şi erau promovaţi. Cam aşa şi cu echipa României. Nu a jucat, nu a pierdut nici un meci, a fost promovată. Păi dacă e aşa, recomand FRF să anuleze toate meciurile echipei naţionale şi poate în 10 ani ajungem pe primul loc.
Samaliot nema zburaet
Prin Ucraina au început să cadă avioane din cer, nu doar din cele militare, dar şi civile. Nu ştiu ce este, dar anul ăsta este anul Malaysia Airlines. După deja celebrul zbor MH 370 care a dispărut ca flota României de nu mai ştie nimeni nimic, iată că un altul, MH 17 este doborât în Ucraina. Ciudat, dacă la primul caz presa nu s-a lamentat atâta cu privire la cei decedaţi sau dispăruţi, prima lor grijă fiind să afle de ce dar după ce şi-au dat seama că întrebarea deranjează toată lumea a uitat şi gata, acuma parcă a căzut cerul sau Nibiru pe Pământ. Nimeni nu mai vorbeşte despre acel zbor nimeni nu caută să pedepsească vinovaţii, nimeni nu format echipe de pedepsire a vinovaţilor înainte de a se afla cine e vinovat. Acum însă la cel din Ucraina, toată presa internaţională şi toţi preşedinţii şi premierii fierb şi cer răzbunare, de parcă cei decedaţi sunt copii, fraţii, părinţii lor proprii şi personali. Şi asta numai pentru că se presupune că ruşii aceşti diavoli ar fi la baza incidentului şi ar fi şi făcut-o intenţionat numai aşa din sete de sânge. Dracula a trecut pe locul doi în filmele de groază, în curând vom vedea Horror Movies cu Putin pe post de Bau –Bau. Ai noştri s-au chinuit ei cam 48 de ore şi până la urmă au găsit şi ei un român în avion şi bucurie mare pe televiziuni şi conducerea ţării, au despre ce vorbi, au ce prezenta pe post de gaze lacrimogene dar mai ales au de ce să arunce cu pietre în duşmanul de clasă . Ce se făcea conducerea de partid şi de stat dacă nu aveam şi noi un conaţional decedat, cu ce mai săreau ei la gâtul diavolului roşu, cum ne mai manifestam noi ataşamentul faţă de prietenii americani? Este posibil ca avionul să fi fost doborât din greşeală, să fi fost confundat cu un avion Ucrainian, de luptă sau nu, şi acum pe de o parte ruşii sau mă rog proruşii să nu recunoască greşeala şi actul în sine, ceea ce este o mare greşeală, pentru că asta poate duce la concluzia că au făcut-o ştiind în cine trag, ceea ce nu cred că e adevărat, pentru că nu ar fi câştigat nimic din asta, dimpotrivă. Cam către asta ar conduce acea înregistrare prezentată drept discuţia dintre un rus şi un prorus şi nu pot să nu mă întreb cum de au putut găsi unii acea înregistrare aşa repede dar nimeni nu a fost în stare să spună unde este celălalt zbor, dispărut nu ştie nimeni unde. La fel de bine însă s-ar putea ca avionul să fi fost doborât de cineva la îndemnul celor care fac mai mare scandal acum pentru că ei sunt singurii care au de câştigat acum: pe de o parte ridică lumea în capul ruşilor, pe de altă parte acoperă mediatic crimele din fâşia Gaza. Nu trebuie exclusă nici această variantă, de la 11 Septembrie încoace, nimic nu este imposibil.
Despre Gaza numai de bine
Între timp, odată cu căderea avionului despre care se spune că ar fi fost doborât cu tehnica, ştirea, acordul, ajutorul sau ordinul rusesc, prin gaza au început să circule israelieni cuminţi, frumoşi, dotaţi înarmaţi şi degrabă vărsătorii de sânge, şi ei cu acordul, aprobarea, sprijinul şi blagoslovirea cuiva, dar acolo nu se sesizează nici un preşedinte, televiziunile nu se grăbesc să arate victimele, nimeni nu cere pedepsirea vinovaţilor deşi pe străzi se pot vedea trupurile moarte ale cadavrelor copiilor decedaţi. Îmi amintesc că în Decembrie 89, toată presa occidentală vorbea despre atrocităţile regimului comunist în România, despre cei 60000 de cetăţeni ucişi, despre terorişti, despre genocid, bla bla bla şi nimeni nu sufla un cuvânt despre invadarea statului Panama de către soldaţii unchiului Sam. Coincidenţă sau nu, aşa cum spunea cineva că curul se schimbă dar pupincuriştii rămân aceiaşi, spun şi eu că scenariile sunt aceleaşi, doar actorii se schimbă. Suflă un vânt fierbinte prin Gaza şi alţii îl răcesc cu aer rusesc. Se face atâta caz de avionul doborât poate din greşeală de nu se ştie încă cine, cum sau de ce, deja se stabilesc sancţiuni, se caută pedepse se dau sentinţe, dar nimeni nu spune un cuvânt de copii omorâţi intenţionat în Gaza. O parlamentară israeliană, Ayelet Shaked a scris pe pagina ei de Face Book ce crede ea şi sunt convins că nu e singura, despre femeile palestiniene : “Ele trebuie să moară şi casele lor ar trebui demolate ca să nu mai poată adăposti terorişti”…ei (palestinienii) toţi sunt duşmanii noştri iar sângele lor trebuie să fie pe mâinile noastre, lucru valabil şi pentru mamele teroriştilor morţi”.
Despre asta nu spun nimic comisiile europene, nu cere nici un şef de stat pedepsirea celor care instigă la crimă şi brutalitate, nu spune nimeni că se propune şi desfăşoară un genocide în fâşia Gaza, se pare că toată lumea ete de acord că arabii trebuie să moară, dar toată lumea a luat foc de la avionul doborât în Ucraina, este o catastriofă aeriană fără doar şi poate, un fapt reprobabil şi o crimă dacă a fost săvârşită intenţionat, indiferent de cine, dar pe lângă ce se întâmplă în Gaza este nimic. Dacă un cetăţean al acestei planete ar fi declarat aşa ceva despre poporul ales, ar fi fost imediat băgat în puşcărie, indiferent unde ar fi trăit într-o ţară ne-arabă, sau vânat de serviciile de securitate ale câtorva ţări sus puse dacă ar fi fost arab, pentru antisemitism. Ceea ce susţine această individă însă nu este antisemitism este justiţie divină. Şi totuşi despre Gaza numai de bine .
http://vremuritulburi.wordpress.com/2014/07/17/parlamentar-jidan-mamele-palestiniene-nasc-pui-de-serpi-si-ar-trebui-omorate/
http://www.mediafax.ro/social/aproximativ-1-500-de-persoane-intre-care-udrea-si-diaconescu-la-targul-de-fete-de-pe-muntele-gaina-12944566

O săptămână fierbinte

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.