miercuri, 26 februarie 2014

Bombe fâsâite şi ciorbe reîncălzite


Am mai spus-o cu diverse ocazii, dacă cineva ar privi posturile de ştiri româneşti ar trage fără îndoială una din trei  concluzii, dacă nu toate trei:
  1. Românii sunt mari consumatori de violenţă;
  2. Românii sunt mari producători  de violenţă, sunt avizi de sânge şi nu se simt bine dacă nu văd sânge vărsat, indiferent cum;
  3. Populaţia majoritară în România este de etnie rromă, sau ţigănească cum îşi spun chiar reprezentanţii oficiali ai acestei etnii. Apropo, nu înţeleg de ce un bulibaşă sau domnul Mădălin Voicu au voie să spună că sunt ţigani, iar au dacă spun unui ţigan că e ţigan sunt cercetat de nu ştiu ce comisie  de discriminaţi sau cum s-o numi.  
De ce spun asta ?Pentru că unde te uiţi ore în şir, programele de ştiri nu prezintă decât informaţii despre accidente, crime, sinucideri, incendii,violuri şi prezintă numai cazuri de ţigani, puşcăriaşi, cum se mai chinuie ei prin puşcărie săracii de ei, cum aşteaptă să fie eliberaţi cu noul cod penal şi cum suferă familiile lor fără ei, criminali, violatori, pedofili care tânjesc după reeducare în afara puşcăriilor, între sănii  societăţii.  
Cum apare câte o ştire „bombă” este pusă pe tapet, se face mare tam-tam se plimbă timp de trei zile prin toate posturile câte unui concern media, se pun cele mai tâmpite întrebări de către reporteri şcoliţi la şcoli media proprii unde se face apologia infractorului şi moderatorii devin pe rând specialişti şi guru în emisiunile colegilor de ştiri: Ursu devine invitat specialist şi consultant al lui Gâdea, Oana Stancu  invitată la Stoiceasca, Radu Tudor la Sabina Iosub, Liliana Ruse invită  pe Dragos Pătraru, Cristina Şincai  pe Victor Ciutacu, Andreea Creţulescu pe Cătălin Striblea şi uite aşa fiecare e pe rând moderator şi invitat de marcă mestecând aceeaşi gumă pe care o întind ca ştire nemaipomenită şi o dezbat steril până apare alta la fel de lipsită de importanţă pentru viaţa românilor, dar cu efect de audienţă ridicată. Dacă românii cer aşa ceva înseamnă că cel puţin prima concluzie se probează şi atunci avem o mare problemă noi românii.
Bineînţeles că sunt dezbătute şi subiectele de moment, unele chiar de importanţă majoră pentru societate, dar nu pentru rezolvarea acestora ci tot pentru rating, acestea sunt consumate, mestecate, ciolfăite, date din gură în gură  până îşi pierd gustul apoi aruncate la arhivă şi gata, maurul şi-a făcut datoria, maurul poate să moară.
Aşa au apărut şi au dispărut de pe lista de interese a televiziunilor cazul Ionuţ care a făcut „deliciul” televiziunilor câtva timp apoi a apărut o lege care nu se aplică sau se aplică prost, nu s-a aflat până la urmă cine a fost vinovat, al cui a fost câinele, ce legătură era între moartea lui Ionuţ şi proprietarul restaurantului din zonă,  subiect îngropat, rezultat nul, câinii zburdă pe străzi, asociaţiile  „canisabile” încasează bani, primăriile consumă bani, toţi de pe urma câinilor care sunt lăsaţi pe străzi sau omorâţi „ca câinii”  din când în când aşa ca să vadă lumea că se iau măsuri.
Aşa a apărut şi dispărut din interesul public cazul marilor privatizări Oltchim şi CFR Marfă, cu tunuri de milioane de euro, pagube necalculate, familii aruncate în disperare, avocaţi puşi să managerieze apoi să apere în instanţă  pe cei pe care i-au înlocuit, afaceri de familie şi de partid, fraude nerecuperate. Ştiriştii s-au jucat un pic cu subiectul, au făcut mişto de unii sau de alţii, ne prezentau subiecte de can-can din spatele uşilor închise, dar atât şi nimic mai mult, nimeni nu se mai întreabă cine se face vinovat din partea guvernului de aceste mari cacealmale, de ce premierul nu răspunde  moral şi penal pentru aceste două eşecuri care îi aparţin în totalitate, cum se va recupera paguba şi cum vor trăi românii, ce înseamnă cu adevărat eşecul acestor privatizări comandate de la Bruxelles în defavoarea românilor. Subiect muşamalizat, rezultat catastrofal.
Aşa a apărut şi dispărut din interesul public „misterul” cutremurelor din Izvoarele pe care televiziunile l-au  exploatat  până a ieşit la iveală şi au început să apară opinii că ar fi legate de exploatările petroliere şi metoda fracţionării hidraulice, fapt care s-a lăsat cu demiteri pentru cei ce au spus un adevăr care nu convenea,  dosare penale, investigaţii ale „organelor în drept” asupra celor care au făcut astfel de afirmaţii şi cu batiste, adică nu, nu batiste, covoare pluşate pe ţambal. Acum nu mai spune nimeni nimic, nu se mai interesează nimeni, deşi cutremurele au continuat şi oamenii au în continuare probleme. Subiect consumat, adevăr îngropat.
Aşa a apărut şi dispărut şi subiectul Pungeşti,unde jandarmii au instituit un regim de teroare ţinând cetăţenii în casă şi luându-i la întrebări unde se duc şi de ce dacă se plimbau pe străzile amărâtului de sătuc şi asta numai pentru că deranjau exploatările  de gaze de şist ale unor companii dragi conducerii de partid şi de stat. Astăzi nimeni nu mai vorbeşte despre Pungeşti deşi cetăţenii de acolo au fost trataţi aproape la fel ca demonstranţii din Kiev,chiar dacă  nu au aruncat nici măcar o petardă. Dar au aruncat autorităţile destule fumigene şi aşa subiectul a fost învăluit în fum şi uitare.
Aşa a apărut şi dispărut şi subiectul Băile Felix, cu aceeaşi problemă a gazelor de şist care se întinde ca o molimă peste teritoriul României, în curând nu o să mai avem unde să ne săpăm un WC în fundul curţii din cauza exploatărilor prin metoda fracţionării şi o să mai putem aprinde un chibrit să facem un grătar fără să sărim în aer. Nu mai vorbesc de faptul că nu vom mai putea bea apă necontaminată. Mai pomeneşte cineva pe posturi despre faptul că Băile Felix vor dispărea şi odată cu ele şi o puternică bază de tratament  a tot mai bolnavilor români din cauza unor interese politice? Iese tot mai mult la iveală planul de îmbolnăvire şi exterminare a românilor. Subiect care mai apare timid prin presa locală, dar fără ecou sau efect real. Primarii care mai îndrăznesc să se opună vor fi investigaţi de diverse „organe” pentru alte fapte de care poate se vor face sau nu vinovaţi, dar nu vor fi lăsaţi până nu vor ceda sau nu vor fi înlăturaţi iar firmele îşi vor atinge scopul.
Iată aşa ca şi curiozitate, harta aprobărilor de exploatare, pe zone şi companii,  exploatări care vor face din apele României, depozit de deşeuri.
harta cu aprobarile pentru gazele de sist
Şi totuşi peste toate aceste subiecte care au dispărut din atenţia presei un subiect nu ne dă pace, este adus în fiecare zi în atenţia presei, şi ne împuie urechile şi în culcare şi în sculare. Este vorba de cazul bietului penal Becali, cel care se pare că pompează la greu posturile de televiziune să îi ţină aprinsă veşnic  flacăra eliberării şi să nu lase opinia publică până nu va ieşi pe străzi ca în Kiev, cu Molotovuri şi arme să ceară să fie eliberat odată infractorul Becali, numai să poată să vadă şi ei altceva la televizor. Probabil cu aceeaşi ocazie protestatarii sau demonstranţii vor cere şi achitarea lui Cioacă ca să scape odată de cazul Elodia care le-a coşmărit visele de 7 ani care par a fi 7 secole. Şi tot cu această ocazie demonstranţii vor face o chetă pentru cumpărarea de brăţări de platină pentru toţi criminalii, violatorii, pedofilii care beneficiază de reducerea pedepsei sau eliberarea condiţionată  prin noul cod penal dar nu o pot primi pentru că deştepţii de guvernanţi nu au avut timp de 5 ani timp nici să se gândească la implicaţiile unei legi tâmpite, nici să stabilească măcar măsuri de aplicare nici  să asigure baza materială, logistică pentru aplicare, astfel că acum aceşti „sărmani cetăţeni” fie nu pot fi eliberaţi, fie sunt eliberaţi şi zburdă în voie prin tineretul tentant de 12-13 ani cu care iată au primit verde la sex prin acelaşi cod penal tâmpit.
Mai nou, poţi face sex cu un minor/minoră, dacă reuşeşti să îl/o convingi cu un pistol un cuţit, o palmă  sau un pumn, că vrea să facă sex cu tine, îl/o înregistrezi frumos pe telefon cum te roagă să faci sex cu el/ea şi apoi trai nineacă, viol de voie, cu perversiuni şi tot tacâmul. Asta au făcut actualii guvernanţi. Dacă continuăm aşa, mâine se va da o modificare a codului penal prin care se va scoate crima ca faptă penală, dacă victima a fost de acord să fie ucisă. Criminalul va spune că victima a consimţit, iar procurorii vor trebui să facă dovada prin declaraţii ale decedatului că nu e aşa,  pentru că suntem o ţară civilizată şi  primează prezumţia de nevinovăţie. La aşa legi şi guverne, parlamentari, politicieni, legiuitori nelegiuiţi, nu e aşa că viitorul României este de aur? Să zică RMGC dacă nu e aşa.
În lipsă de subiecte şi sânge proaspăt, televiziunile ne reîncălzesc  ciorbe vechi dar cu ingrediente de succes, cazul Mihalea şi Râmaru care vor aduce şi ele câteva zile rating frumos. Pe ei fraţi români, că trebuie să mănâncă şi copii lor în gura lor nu ?
P.S. Într-o scrisoare adresată de senatorul PSD Valer Marian lui Victor Ponta  acum un an, acesta îl intreba, citez: ” Dacă în acelaşi apartament aţi întreţinut relaţii sexuale extraconjugale, în mod repetat, cu o prostituată minoră de lux, ai cărei părinţi au formulat plângere penală împotriva dumneavoastră pentru infracţiunea de relaţii sexuale cu minore? Dacă ştiţi că aţi fost monitorizat de SRI în legătură cu relaţiile sexuale cu prostituata minoră? Dacă nu ştiţi, întrebaţi-l pe colonelul Cătălin Peptan, şeful Direcţiei Judeţene Gorj a SRI în perioada respectivă? Dacă i-aţi solicitat naşului dumneavoastră George Maior, directorul SRI, să blocheze acest dosar?”  Să fie acesta motivul pentru care a fost legalizat sexul cu minori sub regimul Ponta ?Daca e aşa, atunci trebuie să ne asteptam cu adevarat să fie legalită si crima, daca victima nu face plângere pentru că există în scrisoarea lui Valer Marian si acuzaţii de acest gen.
Bombe fâsâite şi ciorbe reîncălzite

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.