duminică, 15 mai 2011

Rivolutia la români

La rivoluție ca la rivoluție


Dacă s-ar apuca toți militarii să scrie, sau să spună prin ce au trecut la rivoluție, s-ar rescrie istoria patriei.Numai eu cunosc vre-o 3 intâmplări demne de cascadorii râsului.

Erau doi colegi de-ai mei, lucrând în aceeași unitate în zilele aglomerării din Decembrie.Se cunoșteau din școala militară. Colegi de promoție, baieți de ispravă. Trecuseră prin multe împreună de aceea se ințelegeau de cele mai multe ori din priviri.Unul din șefi, nu ii dau numele pentru că nu merită, să zică merci că a scăpat nescalpat în perioada aceea, le dăduse misiunea să supravegheze o latură a cazărmii, soldați puțini, așa că au purces in sectorul GAZ si s-au instalat într-o cocină ”dezafectată”, fărăr locatar. Am ce am cu porcii, o sa spuneți, dar nu pot modifica istoria numai pentru că subiectele coincid. Cam înghesuială în locul cu pricina, o singură ieșire, cam stâmtă pentru doi oameni din care unul destul de solid, și dacă mai adăugăm și mirosurile specifice vă dati seama de plăcerea si comfortul misiunii primite. Înjurau amăndoi pe dobitocul care le dăduse misiunea asta unul dimineața și altul seara.La prânz înjurau pe două voci mai ales că erau laureați ai festivalului Național Cântarea României unul cu corul, celălalt cu brigada artistică.După câteva zile de misiune în condițiile date, vigilența mai scăzuse, oboseala își spunea cuvântul, teama le dădea târcoale. Dormeau cu schimbul. Cel mai dificil era dimineața pe la 4 -5 când începea să se tragă aiurea cam prin toate unitățile, datorită unor simulatoare instalate prin unele apartamente vizavi de unități, care provocau soldații să răspundă cu focuri de arma cu gloanțe adevărate de aveai impresia că a început al treilea război mondial. Așa au apărut unii eroi ai revoluției, impușcați accidental de gloanțe rătăcite sau ricoșate din focuri trase la grămadă de speriați și adormiți. Era cam ora 4 dimineața. Unul dormea celălalalt veghea. Începe ”joaca !” în cartier, se trăgea ca la balamuc, parcă mai abitir ca în zilele dinainte. Din cauza focului intens se trezește si colegul adormit și auzind focurile de armă, i se pare ca vede in față pe cineva trăgând și fără sa mai stea pe gânduri începe să tragă. Colegul din dreapta, luat prin surprindere nu mai are timp să îl intrebe ce face. După cateva focuri, cel abia trezit aude un AAAAAAAAAAAAAUUUUUU puternic la colegul său și îl vede prinzându-se cu mâinile de cap.Văzânduși colegul, prietenul, camaradul rănit, pune pârghia la FA și începe să tragă cu furie strigând ”mama voastră de teroristi. Am să te răzbun Doruleeeeeeeeeee!!!” Printre focuri și tuburi zburând aiurea, își aude colegul strigând ”răzbuni pe p…m … nu mai trage boule că imi sar tuburile in cap.Dacă nu aveam cască, mă nenoroceai!!!” În registrul acțiunilor de luptă s-a consemnat probabil că în dimineața zilei de … unitatea a fost atacată dar datorită curajului și vigilenței ofițerilor, atacul a fost respins.

Acest gen de intâmplări au avut loc cred peste tot, și deși nu caracterizează acțiunile din Decembrie 89, au făcut totuși parte din decor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.