joi, 26 septembrie 2019

Alinierea la România


Acum 2 ani scriam un articol, ”România-SUA, paralele inegale” în care constatam că marea democrație universală începe să ne copieze. Nu știu câți au luat în serios acea paralelă, dar cu cât înaintăm în timp apar tot mai multe argumente că nu am greșit, pentru că ultimele știri venite nu de pe paginile Rusia Azi ci de pe paginile marilor trusturi media sau canale de știri ”oceanografice par a fi de domeniul incredibilului :marile puteri, marile democrații ne copiază fără rușine”.
 BBC-ul vuiește de știri care mai de care  ”românești” dacă e să ne luăm după conținutul sau subiectul abordat din care dacă ai schimba numele eroilor ai jura că s-a întâmplat în România. Citindu-le, ca român, nu poți să nu fii ”mândru” că România a devenit un exemplu, un model de conduită urmat de toată floarea ocțidentului, pentru că Marea Britanie, SUA, UE, nu sunt de ici de colo. Vreți exemple? Căcălău măria ta, cum ar spune Celentano.
”CCR-ul britanic ”
În Marea Britanie, Curtea supremă tocmai a dat ca neconstituțională suspendarea parlamentului britanic de către premierul Boris Johnson, acest hibrid Boris Elțîn/Donald Trump și iată că ieșirea perfidului Albion din comunitate se impute din nou. Boris spune că Înalta Curte a dat un verdict greșit. Cum? Și nu s-au sesizat scorțoșii magistrați că le este afectată independența, nu a sărit presa să apere justiția atacată de un politician care nu e de acord cu decizia Curții Supreme ? Ei, asta nu e democrație, lorzii mai au de lucru până să ne ajungă. Deocamdată însă, ne-au copiat pe tema conflictelor instituționale. Aștept să văd și un conflict familia regală/premier și pot dormi liniștit, Anglia e pe drumul cel bun. Ce nu înțeleg eu, este de ce ”rezistenții” nu ies cu telefoanele în Trafalgar Square ? Oare spiritul civic a murit sau încă nu a fost ”implementat” în Bătrâna Anglie? Păi ce ei nu au ONG-uri ? Rușinicăăăăăăăăăăăăăăăăăă!Nene Soroș, tanti CIA, ce așteptați ?
”Trump and associates”
Roger Stone, Jeffrey Epstein, sunt două nume, doi ”penali” ca să folosesc un termen drag prezidentului nostru, care au pus umărul la ridicarea lui Trump, iar acuma sunt cercetați penal. Cum de se mai duce domnul KWI să dea mâna cu un președinte care s-a înconjurat de penali? Îmi amintesc că nu știu la ce sindrofie organizată la Cotroceni a refuzat să invite oficiali români pe motiv că ”e penali” sau asociați cu penalii. Păi ce facem Klaudiță, avem o politică internă și o alta pentru externi? Sau suntem câini cu pisiciLe și șoricei cu tigrii? Nu e bine domnule președinte, nu e bine !
O mână spală pe alta
Cam așa s-ar traduce literar ultimul scandal din regatul Trump, izbucnit acum câteva zile pe tema ”colaborării” dintre știuletele american și pop-cornul ucrainian. Pe scurt, în America va urma o investigație privind o convorbire între președintele american și cel ucrainean, convorbire în care Trump îi cerea omologului său să ”îi facă o favoare” declanșând o investigație în Ucraina, privind anumite activități ale lui Joe Biden, contracandidatul lui Trump la alegerile din doozecidoozeci, cum se exprima Veorica. Hopa Henț! Pe de altă parte, așa, tangențial, președintele Zelensky solicita ajutor militar. Cei doi declară că nu nu există nici o legătură de cauzalitate sau condiționare între cerere/ofertă în această discuție, deci nici vorbă de ”quid pro quo” cum zic latinii, adică nu e vorba de serviciu contra serviciu, ci doar o discuție amicală așa, adică așa ca între șeful poliției Olt și Remus Rădoi. Nu aș putea spune cine e, în acest caz, șeful poliției și cine Rădoi, dar domnul Zelensky se jură că....

Alinierea la România

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.