vineri, 6 decembrie 2013

Magistrala Pungesti – Kiev



Ce se întâmplă în România şi Ucraina, în Pungeşti şi Kiev este identic, depinde numai din ce punct de vedere, de pe ce poziţie vorbeşti. Şi la ei şi la noi există oameni nemulţumiţi, şi la noi şi la ei puterea foloseşte forţa împotriva propriilor cetăţeni  şi la noi şi la ei jandarmii uitând că părinţii, rudele, vecinii, prietenii lor se află în stradă, folosesc bastoanele, gazele lacrimogene pentru a apăra interesele unei puteri care îşi votează şi stabileşte singură cine şi cum are voie să protesteze, ce este „legal” şi ce nu. Şi atunci cum poţi spune că este democraţie, când una din părţile aflate în conflict decide unilateral ce are voie să facă cel din tabăra adversă?  Hai să vedem declaraţiile oficialilor români şi cum este prezentată situaţia din Ucraina de  presa aceloraşi oficiali.Cine spune că nu este nici o legătură între Kiev şi Pungeşti    e orb, nu e doar o legătură, e o magistrală.
pungesti
Ponta :
„Cred că România poate fi o ţară democratică dacă toţi respectăm legile. Dar nu vom accepta ca 20, 70 de oameni să încalce legea, este vorba de o proprietate privată, cei de la Chevron îşi pun gard, îşi păzesc o proprietate privată, este vorba de o proprietate privată”
Ministerul de Interne a procedat corect, în rest dezinformările au trecut cu mortul care a înviat, asta e problema legată de aplicare legii. Orice proprietate privată trebuie apărată de statul român şi asta au făcut jandarmii. Nu a mers cineva peste un eco-anarhist.
Este un proiect naţional important, trebuie să aplicăm legea şi trebuie să vedem care este interesul naţional. Proiectul de a fi independenţi energetic, să ajutăm cu adevărat Moldova, atunci cine vrea viitorul României şi al Moldovei trebuie să fie în favoarea ideii de independenţă energetică”
 Dar unde erau jandarmii când oamenii lui Tender făceau prospecţiuni ilegale pe terenul unei bătrâne din Timiş şi de ce atunci domnul Ponta nu a ieşit pe post să spună că “Orice proprietate privată trebuie apărată de statul român” ? Cum e domnule Ponta, apărăm numai proprietatea privată a companiilor multinaţionale de la care primim  ciubuc? Pentru asta plătim jandarmeria română? Nu e bine domnule Ponta, nu e bine.
Şeful jandarmilor la rândul său spune: Jandarmii au acţionat legal. După somaţiile făcute de no,i aceştia au rămas pe stradă.”
De curiozitate, oare cei din Kiev nu au fost somaţi să plece acasă, nu au rămas în stradă? Şi atunci dacă da, de ce acolo este învinuit guvernul şi jandarmii, iar la noi sunt învinuiţi protestatarii?
Deci în Pungeşti oamenii au fost bătuţi pentru că se aflau în stradă când puterea nu voia ca ei să fie în stradă. Când actuala putere a vrut ca oamenii să iasă în stradă, a fost ok, aşa a căzut guvernul Boc în 2012, atunci domnul Ponta nu era îngrijorat de proprietatea privată, nici  de blocarea drumurilor.
Despre situaţia din Kiev, unde cetăţenii au fost mult mai activi au atacat efectiv organele de ordine şi au ocupat sediul unei primării deci al unui reprezentant al administraţiei de stat, televiziunile fidele aceluiaşi guvern român  spun cu totul altceva, acolo brusc cetăţenii au voie să protesteze, nu contează nici blocarea drumurilor, nici ocuparea cu forţa a sediului primăriei din Kiev,nici atacarea forţelor de ordine, sunt amintiţi cetăţenii liniştiţi care au fost atacaţi de jandarmi. Despre cetăţenii liniştiţi care au fost opriţi bruscaţi  şi întorşi acasă de jandarmi la meciul Petrolul –Steaua, presa română, guvernul nu spun nimic. Iată însă cât de preocupaţi sunt guvernanţii noştri de cetăţenii ucrainieni:
 kiev
“Ucraina este la un pas de anarhie! Peste 100.000 de oameni au manifestat la Kiev, furioşi pe decizia oficialilor de a nu semna Acordul istoric de Asociere cu Uniunea Europeană.
Oamenii au preluat controlul asupra primăriei din Kiev şi cer demisia guvernului pe care îl acuză că a compromis viitorul ţării. Protestele au continuat cu bătăi în stradă, astfel că autorităţile au trimis tancuri şi transportatoare blindate în ajutorul scutierilor.
Forţele de ordine au încercat să-i împrăştie cu forţa pe protestatari. Oricine s-a aflat în calea lor a fost, pur şi simplu, călcat în picioare. Chiar şi protestatarii liniştiţi au fost atacaţi din senin de scutieri.
În timpul zilei, sute de manifestaţi au trecut de cordonul de poliţişti, pe care i-au împins cu un buldozer, au pătruns în Primăria din Kiev şi au preluat controlul clădirii.”
Ia uite domnule, protestarii liniştiţi din Kiev au intrat în primărie cu buldozerul dar intervenţia jandarmilor împotriva lor este un abuz în timp ce protestul celor din Pungeşti este o încălcare a legii iar intervenţia în forţă a jandarmilor împotriva lor şi a suporterilor Petrolului este un actl perfect legal.
Din câte vâd eu pe la tv, în Ucraina străzile sunt mari, largi,  din cauza asta oricâţi cetăţeni ar protesta nu pot să blocheze drumul, rămâne mereu ceva loc pentru circulaţie, dar la noi, cu amărâtele de străzi pe care le avem, dacă se aşează o muscă pe o bandă de circulaţie, déjà e blocat sensul.
Acum înţeleg eu de ce nu s-au făcut şi nu se fac autostrăzi în România. Păi dacă ar fi autostrăzi largi, cum ar mai interveni  jandarmii împotriva grupurilor de 20-70 de suporteri sau protestanţi spunând că au blocat şoseaua, că pentru autostradă e nevoie de câteva sute bune . Neeeeeeeeeee, nu e profitabil pentru guvern.
Eu propun realizarea unei magistrale Pungeşti Kiev. În felul acesta jandarmii români pot da o mână de ajutor colegilor din Ucraina, cocoşând profesional tot ce le iese în cale sau protestatarii ucrainieni, pot avansa până la Pungeşti,  ca să nu blocheze Kievul şi să nu o fure legal.
Dar nu numai guvernul Ponta e îngrijorat de situaţia din Pungeşti, ci şi Secretarul General ONU
“Secretarul general (al ONU) urmăreşte îndeaproape evoluţia evenimentelor din Ucraina“. “El îndeamnă toate părţile să dea dovadă de reţinere, să evite noi acte de violenţă şi să respecte drepturile la libertatea de exprimare şi de reuniune paşnică” a declarat purtătorul său de cuvânt, Martin Nesirky.  De asemenea, Ban Ki-moon îi “încurajează pe toţi cei implicaţi (în conflict) să iniţieze un dialog (..), pentru a parveni la un acord cu privire la calea pe care o va urma statul”.
A, pardon, distinsul preşedinte vorbea despre Kiev, nu despre Pungeşti. M-am înşelat.
Întrebare: Îndemnurile domnului Ban Ki Moon nu sunt valabile şi pentru Pungeşti sau se aplică numai de la 100000 de oameni în sus, sau celor care nu vor să îşi pună ţara la dispozoţia UE?
Întrebare 2 :
De ce pentru abuzurile jandarmilor trebuie ca victimele să facă mai întâi proba în instanţă că au fost bruscaţi, abuzaţi, trataţi inuman, răniţi, măcelăriţi ca să se poată declanşa urmărirea penală a unui jandarm şi nici atunci deşi există probe filmate, dar pentru lovirea, arestarea, şi trimiterea în judecată a protestatarilor nu e nevoie de nimic, pedepsele se aplică pe loc, bastoanele sunt servite în regim de urgenţă nu e nevoie de probe, e suficient ce spun jandarmii, sunt suficiente declaraţiile sau justificările celor care au comis abuzurile după bunul plac?  Nu vede nimeni că ceva pute aici ?
 PRIVIŢI ACEASTĂ FOTOGRAFIE ŞI SPUNEŢI CUI APARŢIN ACEŞTI JANDARMI. VEDEŢI CĂ ORIUNDE AR FI ACEŞTIA SUNT ECHIPAŢI LA FEL, AU ACELEAŞI OBICEIURI, ACELAŞI ECHIPAMENT, ACELEAŞI UNELTE, ACELEAŞI MISIUNI ? Legătura dintre toate guvernele din lume o reprezintă forţele de represiune.
jandarmi
Magistrala Pungesti – Kiev

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.