vineri, 1 noiembrie 2013

Frecţii a la Dogaru


picior de lemn
Când eram mai tinerel, circula un banc puţin mai neortodox cu un miliţian într-un autobuz.
Un miliţian călătorea şi el cu autobuzul, drumul denivelat, plin de gropi, la fiecare groapă, un cetăţean cam abţiguit spunea la fiecare groapă ” Băgami-aş… „ dar nu termina propoziţia. După câteva gropi şi .. repetarea expresiei, toată lumea aştepta să intervină miliţianul înainte ca beţivul să scoată porumbelul, dar acesta stătea imperturbabil pe scaun de parcă nu auzea. După încă câteva hopuri o doamnă mai în vârstă se adresează miliţianului:
- Domnule miliţian, ce faceţi nu interveniţi, dumneavoastră nu îl auziţi ce spune?
- Lăsaţi-l doamnăăăăăăăăăăăăăăă, răspunde miliţianul, abia aştept să spună p—ă să vedeţi ce pulan îi dau pe spinare!
Ce mi-a reamintit acest banc? Ultima postare a domnul Dogaru pe pagina SCMD. Domnul Dogaru, în pregătirea viitoarei Conferinţe a sindicatului, încearcă să arate celor ce îl vor întâmpina şi dacă au boaşe judeca, cât se zbate el pentru drepturile sindicaliştilor şi postează un răspuns primit de la MI. Domnul Dogaru ceruse MI să analizeze posibilitatea „unei colaborări cu jurişti şi experţi financiari ai SCMD, în vederea soluţionării eventualelor disfuncţii ce vor apare în procesul de aplicare a Legii nr. 241/2013.” Să nu îţi vină să mori? Exact ca şi în cazul miliţianului nostru, juriştii şi experţii financiari au stat merci bine pe scaune în timp ce Oprea şi ai lui prieteni „îşi băgau” mâna în legea 241 făcând din ea o bătaie de joc la adresa pensionarilor iar acum , după ce au comis-o, au sărit şi “miliţienii” lui Dogaru să analizeze posibilitatea unei colaborări pentru soluţionarea disfuncţionalităţii legii. Nu mă refer aici la poliţişrii din MI ci la “miliţienii” din SCMD.  DE CE NU AU LUAT DOMNII MĂSURI ÎNAINTE DE A FI APROBATĂ LEGEA? DE CE DOMNUL MILIŢIAN DOGARU, DE CE AŢI LĂSAT GUVERNUL SĂ NE ÎNJURE ŞI I-AŢI LĂSAT SĂ PROMULGE O LEGE CARE CREEAZĂ DISFUNCŢIONALITĂŢI, DE CE NU AŢI INTERVENIT ATUNCI PE LEGE? CA SĂ SĂRIŢI ACUM CU JURIŞTII SĂ ÎL DAŢI ÎN JUDECATĂ? Nu era mai bine dacă nu ne înjura şi îi puneaţi mâna la gură înainte de a se consuma fapta? Ceea ce faceţi acum este frecţie la picior de lemn şi culmea este că mai şi cereţi bani pentru ea. NU VĂ E RUŞINE DOMNULE MILIŢIAN DOGARU?
Iată însă ce spunea acelaşi domn Dogaru acum 10 luni, pe 26.12.2012 :
“Reafirmăm că avem în cei doi miniştri, de la Apărare şi de la Interne, persoane hotărâte să facă treaba, să elimine discriminarea, atât pe cea generală cât şi pe cea din interiorul sistemului, şi pe care ne putem baza.”
S-a bazat pe ei până au scos legea ale cărei disfuncţionalităţi vor acuma să le soluţioneze.
Pe 07.01.2013 domnul Dogaru fidel politicii şi intereselor proprii, în loc să sprijine cererile colegilor din MI pe care se lăuda că îi reprezintă, anunţă sindicaliştii că dacă vor să se alăture protestelor acestora, o pot face, dar ca persoane private, fără să amestece “sindicatul lui Dogaru” în problema lor intimă, că el déjà bătuse palma cu Oprea, Duşa şi Stroe. Cum a bătut-o s-a văzut din varianta de lege care a apărut şi pe care miliţianul Dogaru a sprijinit-o iar acum se face că o blamează. Iată cum se “ lupta” Dogaru cu guvernanţii pe vremea când aceştia pregăteau legea reparatorie:
“Reclamând nedreptăţile comise şi ilegalităţile făcute in disponibilizarea lor, jandarmii, pompierii şi poliţiştii de frontieră, disponibilizaţi în anii 2011-2012, vor să picheteze Guvernul României pe data de 9 ianuarie 2013, începând cu orele 10.00 (adunarea se va face între orele 09.00 – 10.00, punctul de adunare fiind în apropiere de sediul BRD, lângă Piata Victoriei).
Întrucât avem în filialele SCMD numeroşi membri aparţinând acestor categorii socio-profesionale, suntem de acord ca aceştia să-şi susţină colegii, fără a arbora insemnele sindicatului.”
Înduioşătoare clemenţa domnului Dogaru care le-a dat voie oamenilor să îşi suţină colegii şi drepturile, dar fără să îl amestece pe el.
Iar acuma vrea să soluţioneze disfuncţiile. Frecţii.
Domnul Dogaru este un mare meşter. Genul acela de meşter care azi îţi face un scaun, dar îl face prost, acesta se descleiază, îi spui că nu e bine, dar el îţi spune să taci, că e mai bine decât deloc. După aia vine la tine şi îţi cere bani să repare scaunul.
Frecţii a la Dogaru

Un comentariu:

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.