duminică, 6 octombrie 2013

Adevărul despre cutremurele din Izvoarele – de ce tac televiziunile?

fracturarea
Ceea ce se întâmplă la Izvoarele nu este dramatic doar pentru locuitorii din comuna respectivă, este de-a dreptul criminal pentru întreaga ţară.
După inundaţiile care au avut loc acum două săptămâni au început brusc “ cutremure” e adevărat de mică intensitate dar foarte multe, şi ceea ce este mai grav, DE SUPRAFAŢĂ.
Acesta este primul aspect care duce cu gândul la faptul că nu avem de-a face cu “cutremure obişnuite” aşa cum au sesizat şi oamenii, ci cu reaşezări ale plăcilor tectonice deplasate în urma unor activităţi cunoscute de oficialităţi, de administraţie, de seismologi, de geologi, de oamenii de afaceri din zonă şi de guvern.
Numai că aceştia se fac că nu ştiu, seismologii vin, instalează aparatură şi spun că vor veni după două săptămâni să analizeze situaţia şi să dea un răspuns. De ce două săptămâni? Pentru că speră şi ei ca şi guvernanţii că în două săptămâni se vor aşeza “apele” ca să folosesc un termen popular, dar nu apele trebuie să se aşeze ci plăcile tectonice, sau “falia” cum spun autorităţile. În timpul ăsta “cutremurele” continuă, fântânile au început să apară sulfuri şi apa s-a schimbat în roşu în fântâni, din pământ se aud bubuituri, oamenilor le crapă casele, indiferent din ce sunt făcute, ca să nu ma spun că locuitorii din zonă sunt pur şi simplu înspăimântaţi dorm cu frică, se trezesc noaptea la fiecare mişcare, fiecare zgomot, dorm îmbrăcaţi nu numai de frig ci ci de frică, gata să plece sau să iasă din casă dacă acestea se vor dărâma.DAR CEL MAI MULT PE OAMENI ÎI ÎNSPĂIMÂNTĂ STAREA DE INCERTITUDINE, RĂSPUNSURILE ÎN DOI PERI, RIDICĂRILE DIN UMERI, ALE AUTORITĂŢILOR ŞI SPECIALUIŞTILOR, POLITICIENII ÎI TRIMIT LA SEISMOLOGI, SEISMOLOGIOI LA GEOLOGI, GEOLOGII LA METEOROLOGI, IAR ACEŞTIA LA AUTORITĂŢI CARE TREBUIE SĂ IA MĂSURI.
Primul ministru asigură localnicii că nu sunt în pericol să stea liniştiţi pentru că “ deocamdată nu a murit nimeni” deci nu e motiv de îngrijorare, domnul Mircea Radulian spune că nu există nici un pericol pentru un cutremur mare, cu cât sunt mai mici şi mai multe cu atât oamenii trebuie să fie mai liniştiţi dar nici unul nu spune de unde vin cutremurele, cine le provoacă şi nici că şi un cutremur de 3 grade care are loc la suprafaţă poate avea efectele nuia de 7 grade mai la adâncime. De ce ?
De fapt domnul Radulian îşi dă cu stângul în dreptul, când afirmă odată că e bine că nu este un cutremur mare, iar apoi că ar fi mai bines ă fie un cutremur mare ca să elibereze energiile. Alo, domnul expert, până la urmă ce vă doriţi? Vedeţi ce greu este când intraţi în sfera politicului? Lăsaţi-i pe politicieni să mintă ei că se pricep la asta, dumneavoastră nu ieşiţi pe sticlă să îi acoperiţi, că vă faceţi de râs.
Ce îi opreşte pe toţi aceşti oameni care sunt plătiţi să spună adevărul şi să protejeze populaţia să spună adevărul? BANII!
BANII VORBESC!!! BANII VORBESC ÎN CAZUL IZVOARELE.
UEORI DIN GREŞEALĂ, FĂRĂ SĂ VREA, MAI VORBESC ŞI OAMENII MAI ALES DACĂ AU COLOANĂ VERTEBRALĂ.
Domnul preşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi, doctoral Bacalbaşa a dat răspunsul la toate întrebările într-o intervenţie televizată la Antana 3, la emisiunea “ acolo mai este o exploatare de petrol unde se pare că se bagă sub presiune apă sărată . Este un model absolut similar, gazelor de şist care sunt renumite pentru microcutremurele care se produc.” Acesta este adevărul asta este explicaţia, şi nu o cunoaşte doar domnul Bacalbaşa ci toată clasa politică, administrativă şi de afaceri. Ce nu a spus domnul Bacalbaşa este CUI APARŢINE FIRMA RESPECTIVĂ CARE FOREAZĂ PRIN METODA FRACTURĂRII HIDRAULICE ŞI CINE A DAT AVIZELE DE EXPLOATARE?
Interesant este că imediat ce domnul Bacalbaşa a pomenit de gazele de şist şi de microcutremurele care se produc, doamna Dana Grecu moderatoarea emisiunii a încercat să îl acopere pentru a îl opri şi a trece peste subiect, cu replici de doi bani, gen “o fi bine şi cu gazelle de şist” pentru ca apoi văzând că acesta continuă cu explicaţiile îl întreabă direct, pentru a-i atrage atenţia că a comis o gafă şi că nu trebuia să spună asta: “ Domnul preşedinte, ca să scurtăm ….una peste alta, de ce aţi spus asta cu gazele de şist, dece aţi spus asta cu gazelle de şist? “ Aici domnul Bacalabaşa realizând gafa o dă puţin la întors: “Nuuuuuuuuuuu, Doamne fereşte, am amintit despre introducerea apei sărate ca tehnică de fracturare pentru creşterea producţiei, acolo de gaze, aicea de hidrocarburi, care sigur că în sine poate nu ar produce evenimente foarte grave, dacă nu ar fi şi alţi factori cumulaţi.”
Ce spuneţi ? ESTE INCREDIBIL CUM CHIAR TELEVIZIUNILE, MAI ALES UNA CARE SE LAUDĂ CĂ SPUNE ADEVĂRUL ŞI SE PLÂNGE DE FAPTUL CĂ ESTE CHEMATĂ ÎN INSTANŢĂ DE O JUSTIŢIE CORUPTĂ POLITIC, ASCUNDE ADEVĂRUL ŞI ATRAGE ATENŢIA CELOR CARE SPUN ADEVĂRUL, CĂ VORBESC DESPRE LUCRURI INTERZISE. Intervenţia doamnei Grecu spune totul, se vede fără ochelari cum încearcă să îl oprească pe Bacalbaşa când vorbeşte despre gazelle de şist şi cum îl pune la punct întrebându-l “da de ce aţi spus asta, despre gauele de şist,” pe un ton de admonestare, nicicum interesată de subiect, pentru că dacă ar fi fost interesată de subiect i-ar fi cerut să continue, să dezvolte subiectul dar domnia sa nu îi cere asta, din contră, vrea să închidă subiectul spunându-i “ Domnule preşedinte, să scurtăm , una peste alta, DE CE AŢI SPUS ASTA ?”
Răspunsul domnului Bacalbaşa arată că a realizat gafa şi spune “a, nu, Doamne fereşte, am amintit de introducerea apei sărate ca tehnică de fracturare hidraulică”, cu alte cuvinte, nu a vrut să spună nimic rău despre gazele de şist, despre Chevron şi metoda fracturării în sine “,care sigur că în sine poate nu ar produce evenimente foarte grave, dacă nu ar fi şi alţi factori cumulaţi”, pentru că sunt subiecte TABU şi nu e voie să vorbeşti despre ele că te saltă “procurorii cu biblia în mână.“
Numai că încercând să acopere pericolul folosirii metodei fracturării hidraulice ca metodă de exploatare a gazelor domnul Bacalbaşa îngroapă autorităţile. Domnia sa, şi nu e singurul, în încercarea de a salva situaţia nu realizează că mai mult se adâncesc în greşeală scoţând la suprafaţă alte nereguli, alte ilegalităţi, alte abuzuri. Şi domnul Bacalbaşa şi domnul Mărmureanu, şi primarul din localitate şi alţi oficiali au spus că zona ar fi fost cunoscută cu oarece probleme de natură seismică sau geologică, chiar şi domnul Ponta pomeneşte de falii care sunt cunoscute ca probleme de mai de mult. PĂI ÎN ACEST CAZ, DACĂ ACESTE POSIBILE EFECTE ACESTE PROBLEME ERAU CUNOSCUTE, DE CE A FOST DAT AVIZUL PENTRU EXPLOATAREA PETROLULUI ÎN ZONĂ, PRIN METODA FRACTURĂRII HIDRAULINCE CARE AŞA CUM SPUNEA DOMNUL BACALABAŞA PUTEAU DUCE UNDE AU DUS DACĂ “EXISTAU ŞI ALŢI FACTORI CUMULAŢI”?
Iată cum încercând să explice fenomenul pe care toţi îl cunosc, încercând să ascundă adevărul autorităţile scot de fapt la suprafaţă alte abuzuri şi nereguli pe care tot ei le-au comis, dar refuză să spună cetăţenilor că vina o poartă exploatarea prin metoda fracturării hidraulice. Ştiind aceste aspecte, toţi spun cetăţenilor să stea liniştiţi, că nu va fi nici un cutremur mare, toţi aşteaptă ca pământul să se aşeze, să nu mai aibă loc mişcări care sunt mişcări de reaşezare a faliilor penetrate de apa introdusă sub presiune şi gazele care au dislocate falii tectonice.Probabil activitatea de extracţie a fost sau va fi orită o perioadă, ca să se liniştească oamenii şi pământul. Toţi aşteaptă senini ca să se termine aceste fenomene pe care le cunosc şi ştiu că nu e vorba de o nouă zonă seismică, pentru ca apoi să spună cetăţenilor: vedeţi, v-am spus noi, nu a fost nimic serios, v-aţi speriat degeaba, nu a murit nimeni”
AICI ESTE CRIMA, AICI SE VEDE NEPĂSAREA AUTORITĂŢILOR, AICI SE DOVEDEŞTE PÂNĂ UNDE A AJUNS LIPSA DE INTERES A CONDUCĂTORILOR FAŢĂ DE PROBLEMELE REALE ALE CETĂŞENILOR. Din dorinţa de a nu afecta sau (cum spunea domnul Maior vizavi de Roşia Montana) “de a evita unele blocaje în domeniul investiţiei”Chevron, care ar putea fi pusă în pericol de “unele mişcări eco-anarhiste” autorităţile tac asupra cauzelor cutremurelor de la Izvoarele plimbându-i pe oameni cu vorba, ba cu geologi, ba cu seismologi care nu vor spune practic nimic, pentru că de o săptămână nu fac altceva decât să dea din umeri şi să spună că nu pot spune nimic concret. Nu pot spune pentru că NU AU VOIE SĂ SPUNĂ. Este penibil să vezi pe diferite posturi de televizioune diferiţi specialişti şi directori, care încearcă să evite răspunsul, se bâlbâie ca un şcolar prins cu lecţia neînvăţată, pentru că efectiv nu pot spune ceea ce ştiu şi încearcă să facă din această problemă simplă o problemă complexă, dar culmea, nepericuloasă.
Da, este corect, nu este periculoasă aşa cum se aşteaptă lumea acuma, dar este mult mai periculoasă datorită efectelor pe termen lung ale exploatării prin fracturare hidraulică dar mai ales DATORITĂ ATITUDINII ATUTORITĂŢILOR, PREMIERULUI ŞI MAI NOU ŞI A SPECIALIŞTILOR FAŢĂ DE VIAŢA ROMÂNILOR, FAŢĂ DE RESPONSABILITĂŢILE PE CARE LE AU FAŢĂ DE EI, FAŢĂ DE COMPANIILE MULTINAŢIONALE CARE NE EXPLOATEAZĂ SOLUL CU RISCURI CRIMINALE FAŢĂ DE CETĂŢENI. ACUMA SE ÎNTÂMPLĂ ÎN GALAŢI, MÂINE SE VA ÎNTMPLA ÎN BUZĂU, BÂRLAD, ADAMCLISI, POIMÂINE ÎN OLTENIA, VOIEVOZI, ADEA, ŞI ÎN TOATE ZONELE ÎN CARE CHEVRON A OBŢINUT SAU VA OBŢINE AVIZE DE EXPLOATARE.
Spre final câteva întrebări:
1. Cine a dat avizul pentru exploatare prin fracturare hidraulică în zona Izvoarele, dacă SE CUNOŞTEA CĂ SUNT PROBLEME SEISMICE ŞI INSTABILITATE TECTONICĂ, aşa cum declară specialiştii?
2. Cine plăteşte pentru acele avize şi cine plăteşte pentru ascunderea adevărului?
3. De ce l-a întrebat Dana Grecu pe Bacalbaşa “dar de ce aţi spus despre gazelle de şist?”
4. Toată lumea e cumpărată, inclusiv televiziunile?
5. DE CE NU POMENEŞTE NICI O TELEVIZIUNE DESPRE FRACTURAREA HIDRAULICĂ?
6. Ce conţin apele din fântânile oamenilor, nu cumva substanţe introduse la sonde şi/sau gaze de sondă,sau alte elemente rezultate în urma exploatării din zonă? Se vor da rezultatele reale ale investigaţiilor asupra apei din fântâni?
7.SE GÂNDEŞTE CAREVA DIN TOŢI CEI CARE TAC, PRIN CE TREC COPII ŞI OAMENII DIN SAT NEŞTIIND CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN FIECARE NOAPTE TRESĂRIND LA FIECARE CUTREMUR?  CEEA CE SE ÎNTÂMPLĂ CU EI ESTE TERORISM PSIHOLOGIC COMIS CU BUNĂ ŞTIINŢĂ.
Pentru a mai demonstra odată în plus că ceea ce se întâmplă la Izvoarele se datorează exploatării petrolului prin metoda fracturării hidraulice, vă rog ciiţi şi materialul din linkul de mai jos care arată efectele exploatării prin acestă metodă şi veţi vedea că fenomenele sunt trase la indigo, sau mai bines pus sunt luate cu copy-paste.
Domnul Ponta spune că ” parlamentarii nu pot opri cutremurele”. Ba da domnule Ponta, le pot opri, prin oprirea exploatării prin fracturare hidraulică.
Dau numai o concluzie a specialiştilor adevăraţi, nu cei care apar la televiziunile noastre să prostească lumea:
“Una dintre consecinţele “colaterale” ale forajului şi exploatării gazelor de şist prin metode fracturării hidraulice este cea a apariţiei în zona de exploatare a unor seisme, de regulă de intensitate redusă, dar cu o frecvenţă direct proporţională cu cea a procesului tehnologic.”
http://gandeste.org/politica/un-alt-%E2%80%9Cpret%E2%80%9D-al-gazelor-de-sist-cutremurele/26280
Iată şi discuţia dintre Dana Grecu şi doctorul Bacalbaşa:
Listen Music Files – Listen Audio Files – Bacalbasa si Metoda fractur…


Adevărul despre cutremurele din Izvoarele – de ce tac televiziunile?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.