marți, 22 octombrie 2019

Protestul “preventiv”, ultima găselniță


România, prin oamenii ei, fie ei politici sau simpli ”ștampilaci”, savanți sau prostovani, nababi sau ”homleși”, femei sau bărbați, maturi sau copii, nu încetează să ne uimească spunând și făcând lucruri trăznite.
În România, în ultimii 30 de ani au avut loc cele mai multe ”minuni ale lumii” contemporane. Nu degeaba s-a spus că suntem Grădina Maicii Domnului, care este cea mai mare grădină, minunile săvârșite cu voie sau fără voie aici le întrec pe cele ale lui Moise și chiar ale luuuuii …  Păi ce mare lucru să transformi apa în vin la o nuntă ? Noi ne îmbătăm cu apă rece în fiecare zi. Ce mare lucru să înviezi un mort odată în viață? La noi morții, (cu miile, nu doar unul) sunt înviați de partide din doi în doi ani și nu numai că sunt înviați dar mai și votează. Ce mare lucru să  faci un olog să meargă? La noi aleargă toți handicapații din partid în partid pentru un loc pe liste electorale. Ce mare lucru să vindeci o soacră? Păi la noi soacrele, mamele de 80 de ani cu întreținerea neplătită, mătușile, devin nababi peste noapte și își sponsorizează și își ”servesc” copii și nepoții cu milioane de euro, exact când îi caută DNA-ul să îi întrebe de averi. Despre dialoguri cu ”tufișurile vorbitoare” ce să mai spun ? Floare la ureche, urmăriți campaniile electorale și veți vedea  discursuri, monologuri și dialoguri de toată minunea. Să nu uităm că la noi s-a inventat guvernul dărâmat de propriul partid, partidul distrus de proprii membri, armata învinsă de propriul popor,  poporul distrus de proprii  conducători, și lista ar putea continua. Suntem de minune.
Și ca o încununare a acestor minuni, s-a mai inventat una,  care va salva întreaga omenire de la invazia extratereștrilor, îi spune  ”protestul preventiv”, împotriva nimănui. Păi cum să ne mai atace civilizațiile extraterestre când vor auzi că la noi, pe Terra, mai precis în România, oamenii protestează preventiv, fără motiv, fără un scop, fără un obiect al protestului, fără finalitate, fără a se adresa cuiva. Păi dacă ăștia protestează împotriva nimănui, vă dați seama ce se întâmplă dacă ar avea împotriva cui să se ridice? Ar fi jale. Așa ar gândi oricine ar pune gând rău omenirii. Deci ne putem considera salvatorii planetei, nu doar ai armatei sau ”societății civile”. Să nu spuneți că nu știți despre cine e vorba. Domnul Dogaru, supărat că unii au îndrăznit să se lege de ”marele protest” organizat-ca toate celelalte- în special din ultimii ani, de pomană, fără nici o finalitate, doar așa ca să mai vorbească televiziunile despre el și să își mai rotunjească fondurile prin racolarea de noi cotizanți, a decretat că protestul nu este obligatoriu să fie îndreptat împotriva cuiva, acesta este organizat PREVENTIV adică poate e cazul poate nu e cazul. În cazul în care cineva va face ceva ce nu îi place lui  într-o dimineață, el a protestat primul. Cunoșteam eu pe cineva care când se scula dimineața,  îi trimitea la origini pe toți cei care urmau să îl înjure sau supere în ziua respectivă, iar dacă se întâmpla să fie înjurat, era satisfăcut de faptul că el îl înjurase primul. În plus,  prin acest protest, se poate spune că  l-am întrecut pe milițianul care înainte de culcare își pune pe noptieră două pahare, unul cu apă, unul gol că poate i se face sete, poate nu.
Îmi amintesc că tot cu ocazia unor proteste, de data asta a marilor sindicate din țară, deși inițial SCMD anunțase că va participa,   prin mai 2010, liderul SCMD anunța că nu recomandă militarilor să participe, dar că ”Vom organiza insa, pentru antrenament, si pentru a stavili tentativele de manipulare a noastra pe fondul nerabdarii, O ACTIUNE PROPRIE.” Ne-au trebuit 9 ani ca să trecem de la faza protestelor de antrenament” la faza protestelor ”preventive”. E totuși un progres, trebuie să acceptăm acest fapt.
A, să nu uit, pentru cei care nu înțeleg să meargă la protestul preventiv, fac mențiunea că prezența este obligatorie, a spus-o, tot preventiv, Mihai Viteazu, la Șelimbăr, după cum ne informează chiar inițiatorul: ”Este obligatoriu sa fim in strada pe 25 Octombrie, pentru ca de partea noastra ”e dreptul si dreptatea, cu noi e cauza cea buna, cu noi e Dumnezeu! (Mihai Viteazul, la Selimbar).”
Și totuși eu nu înțeleg un lucru: dacă nu mai avem guvern, dacă facem un protest preventiv, dacă se știe că la această oră nu se știe cine conduce sau dacă conduce cineva treburile țării și nici chiar când vom avea un guvern, cui îi va înmâna ceea ce spune în comunicat conducerea SCMD : lista noastra de solutii, deja cunoscuta si negociata la varf, cu reprezentantii partidelor parlamentare, dar si revendicarile aliatilor nostri civili (salariati, pensionari, revolutionari etc.), pentru ca ii vom chema in sprijin pe toti cei nemultumiti de Legea salarizarii si legislatia la pensii”????????
Și pentru că același lider Dogaru, declară că el niciodată nu a luptat împotriva cuiva ci doar pentru cineva, să îmi fie permis să dau un singur citat, din comunicatul dat sub semnătura sa în data de 15.01.2012:
Urmarea aici : 

Protestul “preventiv”, ultima găselniță

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.