duminică, 16 iunie 2019

La vremuri noi, dușmani noi



Au trecut alegerile, s-au mai calmat lucrurile un pic, poate si visele și fumurile unora care au crezut că l-au apucat pe Dumnezeu pe picior, că au intrat sau reintrat în grațiile românilor și că gata, trebuie musai să treacă la butoane, că doară așa au votat românii. Nici cei învinși nici cei care se cred învingători nu vor să priceapă că toți sunt perdanți și nimeni nu a câștigat.
PSD-ul nu a câștigat, pentru că au mai puține locuri în Parlamentul European. PNL-ul nu a câștigat, pentrucă nu a reușit să se  detașeze de PSD decât cu câteva procente deși Iohannis a depus toate eforturile pentru a boicota și frâna guvernarea pesediștilor.
USR nu a câștigat pentru că voturile pe care le-a primit nu au fost voturi pentru partid sau candidații săi, ci voturile venite de la românii care au venit ”peste plan” numai să voteze împotriva partidelor care au mai fost la guvernare și s-a nimerit ca USR-ul să nu prea aibă parlamentari care să fi făcut parte din alte guverne sau parlamente. Deci voturile venite la USR au fost voturile furiei, nu ale USR. Vor vedea asta la viitoarele alegeri.
Rareș Bogdan face jocuri de putoare
Dar alegerile au adus și noi Păturici care din slujitori au ajuns parlamentari europeni. Noul Dinu Păturică al politicii românești este nimeni altul decât domnul Bogdan Rareș, fost moderator sau arbitru de dezbateri prezidențiale, omul care de când a apărut la tv una a spus și alta a gândit, sau a spus doar ce au gândit alții. De aici și … variațiunile pe aceeași temă. Vom vedea mai departe care.
Acuma, de când a devenit nambăroan pe listele parlamentarilor europeni liberali, nu îi mai ajunge nimeni cu prăjina la nas și are pretenția să conducă nu doar filiala București a liberalilor ci chiar partidul. El face acuma politica partidului. Și ca un om viteaz ce este, s-a gândit el să dea și el, ca și alții, tot viteji, în cei care NU AU DREPTUL SĂ SE APERE, pentru că așa e trendul  în România și lovește și el în armată, în militari.
Când era doar un simplu candidat și milogea voturile românilor, Bogdănel se făcea că este un om umil și rupea cu dinții din pensiile parlamentarilor, spunând că ”În primele 30 de zile de la preluarea guvernării PNL este obligat să anuleze pensiile speciale în afara militarilor care merită respectul nostru și a magistraților. Toți ceilalți 150 de mii din totalul de 177 de mii trebuie să dispară din sistemul de pensii speciale pentru că nu există în România cetățean de rang 1 și de rang 2.” Această declarație a fost dată pe data de 14 aprilie, la Constanța. Atunci Răreșel prevăzător, nu se lua de pensiile militarilor, pentru că spera să le câștige voturile, dar nici de ale magistraților, că încă nu avea imunitate.
https://www.podul.ro/articol/video-rares-bogdan-pnl-este-obligat-sa-anuleze-pensiile-speciale-in-afara-militarilor-si-a-magistratilor-parlamentarii-trebuie-obligati-sa-renunte-la-imunitate-5093.html
  Pe data de 7 Mai, la Ciutacu în emisiune, Rareș reia tirada împotriva pensiilor speciale dar ceva s-a schimbat. Nu mai spune nimic despre pensiile magistraților, deși Ciutacu îi tot pomenea de ei, dar acuma include și pensiile militarilor în rândul pensiilor speciale. E adevărat, din slugărnicie față de Licurici consideră că totuși, militarii care au participat la misiuni NATO, care au luptat în teatrele de operații au dreptul la pensii …. decente, de pensiile lor nu se leagă, dar ceilalți, la pământ cu ei. Așa crede el că se face dreptate.
Și în prostia lui de papagal vopsit nici nu realizează ce tâmpenii spune. Deci pentru Rareș Bogdan, cei care au luptat în război, sau cei care nu au luptat nicăieri, sunt mai proști sau trebuie pedepsiți că nu au slujit Marele Licurici, au slujit doar țara. Asta le e pedeapsa. În acest fel domnul  europarlamentar creează o nouă discriminare în rândul pensionarilor militari, a militarilor active, un nou motiv de dezbinare și ură, pentru că cei care nu au participat sau nu vor participa la misiunile Licuricilor, vor avea pensiile mai mici decât cei care s-au grăbit să moară pentru gloria jandarmilor lumii. Gândește domnul Bogdan cumva că în felul ăsta îi va stimula pe militari să ceară să fie trimiși la moarte pe nisipurile din Afganistan, Siria sau în Mali ? Este și asta o variantă, pentru că în ultimul timp militarii români nu se mai înghesuie să plece la moarte. Oricare ar fi motivul acestei aberații, tot idioțenie rămâne iar autorul ei ar face bine să nu dea ochii cu militarii dacă nu vrea să rămână și fără puținul păr pe care îl mai are pe cap, că în cap se vede că nu are nimic. Culmea prostiei și a demagogiei este că el spune că nu există pensionari mai egali decât alții, dar tot el spune că totuși cei care au luptat în teatrele de operații sunt mai egali. Deci până la urmă el nu cu principiile se luptă, sau le apără, el vrea doar o altă viziune, el stabilește doar alți pensionari mai egali, culmea, în cadrul unei categorii despre care spunea anterior că nu are pensii speciale. Cine să îl mai înțeleagă ? Eu cred că nici el nu știe ce vrea, vorbește din obișnuință.
Brăiloiu o mărește
 Dar nu este singurul care nu mai poate dormi din cauza militarilor. El vrea să le ia pensiile, iar deputatul Brăiloiu, care probabil nu a învățat nici el din armată decât să coasă nasturi, sau poate  a tras doar cu arcul, vrea să țină militarii în armată până ies din sistem pe cale naturală, pentru că el vrea ca aceștia să meargă în aplicații până la 63 de ani. Și asta pentru că datorită ordonanțelor  date tot de ei, de colega Olguța, au ieșit prea mulți la pensie, împinși chiar de ea și nimeni nu mai vrea să meargă la armată, pentru că prea și-au bătut toți joc de militari Brăiloiu să gândit să o mărească, vârsta de pensionare, nu pensia.  Un timp s-a jonglat cu reintroducerea armatei obligatorii, dar au realizat că nu au bani și nu mai au cu cine și nici cu ce să asigure o armată 24 din 24. Ar însemna să le acorde spații de cazare mai proaste decât în pușcării. Și pentru că armata este sub-încadrată, alții noi nu vin pentru că nu au la ce să vină, datorită idioților care propun legi prin care se fură din pensiile militarilor,   domnul Brăiloiu a găsit soluția, mărește vârsta de pensionare a militarilor ca să mai lungească agonia unei armate în descompunere, a unei țări în dezmembrare. Mă întreb dacă domnul Brăiloiu realizează că s-a ajuns la această situație din cauza idioților (adică a celor cu idei) din guvernele și parlamentele României care din 2010 încoace  au găsit ca soluție pentru a face rost de fonduri, salariile și pensiile militarilor. Nu cred să fie chiar atât de prost și să nu realizeze, dar ce să facă și el, doar nu o să își lovească frații, lovește și el tot în pensionari, că și așa sunt vai de capul lor, dezbinați, risipiți în zeci de asociații, plini de fumuri, cu ochii și gândul la drepturile altora, se bucură când cineva le spune că vor tăia pensiile magistraților, de parcă le-ar crește lor punguța cu doi bani.
USR face consultări după ce a murit purceaua
Ieri, deputatul USR Dumitru Lupescu, rezervist și el, a organizat o întâlnire cu unii lideri de asociații și sindicate din sistemul de apărare, ca să afle părerea acestora despre proiectul de lege aflat în Camera deputaților, referitor la desființarea pensiilor speciale. Ce treabă au militari icu pensiile speciale, nu știu. Domnul Barna, șeful de partid aflat și el la discuții spunea că vor să supună proiectul dezbaterii publice. Oare câți ani de parlamentarism le trebuiesc celor din USR pentru a înțelege că un proiect este supus dezbaterii publice înainte de a intra pe toboganul legislativ, nu după ce a fost aprobat (fie și tacit) de o cameră și se dezbate în comisii în camera decizională. Pe de altă parte, mă întreb, oare domnul Lupescu, militar în rezervă și el, are nevoie de sfatul bătrânilor pentru a sesiza că articolul VII care se află în proiectul USR și face referiri la Legea 223 , LEGEA PENSIILOR MILITARE, NU ARE CE CĂUTA ÎN PROIECTUL PRIVIND DESFIINȚAREA PENSIILOR SPECIALE? Domnule Lupescu, ați încetat să mai fiți militar, sau ați devenit prea mult politician? Acest articol NU ARE CE CĂUTA ACOLO și nu aveți nevoie de nici un sfătuitor sau consultant pentru a vedea asta, chiar și fără să fi făcut școala militară.Părerea mea. Dar dacă vreți să marcați momentul consultării și urmăriți un populism ieftin, da, se poate face și așa.
Culmea este că cei din delegația USR îi întrebau pe militari ce părere au despre articolul V care se referea la pensiile magistraților. Ce rost avea această întrebare domnilor? Aveați nevoie de avizul rezerviștilor pentru a vă face că vă legați de magistrați, sau aveați nevoia cumva să le spuneți magistraților că voi nu ați intenționat să vă luați de pensiile lor, dar v-au forțat militarii? Nu e frumos domnilor, nu e frumos. Asumați-vă proiectele, nu mai căutați mâini pentru scos castane din foc, că oricum de pensiile magistraților nu se va lega nimeni și până la urmă tot pe ale militarilor le veți ciumpăvi. Punem pariu ? Eu îmi pun serios întrebarea dacă această acțiune nu a fost cumva organizată pentru a oferi o acoperire pentru inițiatori atunci când vor fi întrebați de ce se leagă de pensiile magistraților dar și ca să aibă avizul rezerviștilor pe care este posibil să îi vizeze legea în forma finală, că tot nu pricep ce treabă au militarii cu pensiile speciale, sau ale magistraților.  Să dea Dumnezeu să mă înșel!
Balamaua Ponta se bagă în seamă
Ponta, devenit, prin procentele obținute la alegerile europarlamentare balamaua care închide și deschide majoritățile parlamentare, se aruncă și el în fața militarilor, cu un anunț care acuma nu mai are nicio însemnătate. Ne anunța domnul Ponta săptămâna trecută că a discutat el cu partidele parlamentare și are o majoritate la votul pe ordonanța 59, se va vota împotrivă. Crede domnul Ponta că în felul ăsta își va asigura sprijinul militarilor la viitoarele alegeri?  Ce se face că nu știe domnul Ponta, care numai prost nu e, este faptul că aprobată sau nu,  OUG 59 ( în partea care privește pensiile militare)  oricum nu mai contează, pentru că prevederile ei au fost preluate (în ceea ce-I privește pe militari) de OUG 114/2018, așa că inițiativa sa este tardivă și inutilă. Dar, dacă acest lucru se va întâmpla, departe de a lămuri, clarifica sau rezolva ceva, acest fapt acuma va crea alte problem privind măsurile deja aplicate și care au produs efecte din respectiva ordonanță și să nu uităm că aceasta avea numai un capitol rezervat militarilor în rest privea alte măsuri fiscale care nu știu cum vor fi rezolvate prin anulare. Așadar inițiativa domnului Ponta va avea ZERO efecte pozitive.
Cam asta este cu partidele politice, cu aleșii noștri și intențiile lor privind armata. Stimați colegi, am făcut un apel cerând să ne vedem la Valea Uzului de Ziua Eroilor. O singură persoană m-a apelat și m-a întrebat dacă se merge, în rest nimic, nici măcar un șef de asociație sau mare comentator facebook  nu s-a împiedicat de propunerea mea. Acuma înțelegeți de ce propun idioții astfel de legi ? Pentru că noi dormim.
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/proiect-de-lege-pentru-cresterea-varstei-de-pensionare-la-politisti-si-militari-1079378
La vremuri noi, dușmani noi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.