joi, 18 aprilie 2019

Circul de la ICCJ


Azi s-a  judecat sau mai bine spus amânat procesul lui Dragnea, la ICCJ pe dosarul cu cele două angajate din Alexandria care figurau angajate la Protecția copilului dar de fapt erau secretare la PSD, cu alte cuvinte posesoare de sinecuri.
Două aspecte sunt de discutat aici: fapta în sine și circul din justiție.
Fapta în sine nu e o noutate, asta au făcut și fac toți potentații, indiferent din ce partid, județ sau structură fac parte. Dacă ar putea cineva să spună câți consilieri ai liderilor politici, parlamentari, miniștri, sunt plătiți pentru cu totul alte fapte de vitejie sau săvârșite în alte locuri, decât cele pentru care sunt plătiți, am constata că țara este plină de hamsteri. Asta nu face din Liviuț un om nevinovat, dar nici că trebuie linșat pentru asta. Oricum procurorii trebuie să dovedească fapta în sine, adică că cele două femei nu lucrau acolo unde erau angajate, adică nu au dat pe acolo deloc, căci dacă au dat pe la serviciu dar mai rar, ar trebui judecate ele sau șefii din serviciul unde lucrau. Acest lucru poate fi dovedit, dar mă îndoiesc că se v face fără urmă de îndoială.  Al doilea lucru care trebuie probat de procurori, este faptul că există o legătură directă, fără nici un dubiu, între acest fapt și persoana sa, adică să se dovedească cu probe indubitabile că el a dat ordin sau a  silit pe cineva să facă acest lucru, fapt ce după părerea mea nu poate fi dovedit, deși este știut, că astfel de lucruri se întâmplă fără să fie nevoie să îți impună cineva. Este un caz clar de slugărnicie a șefilor celor două femei, al celor două femei, dar aproape imposibil de dovedit că Dragnea a cerut sau impus așa ceva. De aceea, chiar dacă fapta ar exista, vina lui Dragnea –dovedită- este doar aceea că era șeful PSD Teleorman. Este neîndoielnic că este un dosar politic,  că se urmărește pedepsirea lui Dragnea, nu a faptei, pentru că dacă s-ar pedepsi fapta, judecătorii nu ar mai avea alte cauze pe rol la câte astfel de fapte ar trebui să judece. Ca și în cazul lui Năstase, trebuie să ”se dea un exemplu”, să se înlăture un rival politic, dar cu dosare fabricate, pentru că de faptele penale săvârșite cu adevărat, nu se ocupă nimeni, pentru că îmbârligătura este mare și nu poți lovi în unul din PSD fără a țipa și unul din opoziție. Așa că se face circ pe dosărele de genul acesta, cu fapte imposibil de dovedit, ușor de demontat sau probe contrafăcute. Cică la DNA Prahova existau încăperi folosite pentru ”intimidarea” martorilor care nu vomitau la comandă. Păi ce e de mirare? Lazăr a ajuns de la comisiile de eliberare la Parchetul General trecând prin astfel de camere. Nu ca martor.
Circul s-a văzut. Oameni veniți să îl sprijine sau să îl linșeze pe Dragnea, chemați sau trimiși, că nici un om normal la cap nu se duce să piardă timpul stând de pomană, fără nici un rost la ușile judecătorilor, când nu au pe nimeni din familie acolo. Să fim serioși, și unii și alții au venit plătiți. Eu asta cred. Dacă aveau sau nu dreptul să fie acolo e alt aspect și am înțeles că există deja o decizie pe acest subiect și că ar fi interzis. Păi dacă era interzis de ce nu au ridicat jandarmii pe TOȚI cei prezenți sau să îi îndepărteze din zonă ? Pentru că la noi LEGEA nu există, legea este un moft al celor care sunt puși să o facă, aplice și respecte. Dar se pune întrebarea și dacă acea decizie este corectă. Păi de ce nu ar avea voie nimeni să aștepte rezultatul unui proces, în liniște și calm sau chiar scandând sau purtând pancarde, atâta vreme cât nu au loc acte de violență? Pentru că se intimidează domnii judecători? Am mai scris eu odată, se pare că judecătorii și procurorii noștri devin din când în când EMO, în funcție de dosare. Dar, admit că pentru a judeca un proces este nevoie de liniște pentru că acolo se judecă soarta unor oameni iar judecătorul trebuie să asculte martori iar soarta  unui om poate depinde de un cuvânt. Deci ar trebui să se legifereze  interzicerea manifestărilor zgomotoase sub ferestrele sălilor de judecată.
Tot din circul juridic face parte și decizia luată de cei 5 judecători. În primul rând,brusc, un judecător s-a trezit că este incompatibil și s-a cerut afară, dar cererea i-a fost respinsă. Era o găselniță avocățească și văzând că a picat, avocații au încercat să obțină amânarea recuzând ei un judecător dar și cererea aia a fost respinsă. De aici toată lumea se aștepta ca judecătorii să dea o decizie pentru că procesul a mers mai departe. Dar de unde, după ce au jucat rolul polițistului bun, judecătorii au intrat în pielea polițistului bun, de fapt laș, pentru că nu au avut curaj să ia o decizie, -indiferent care ar fi fost aia, indiferent cu ce scor-și au amânat ei din proprie inițiativă, judecarea, pentru că … pentru că nu vor să își asume nici un risc, așteaptă și ei decizia CCR sau apariția ordonanțelor de modificare a codurilor penale. Sunt și ei oameni nu? Ei, cu asemenea judecători la ce justiție să te mai aștepți? Și ca să fie treaba oablă, Blejnar după ce fusese condamnat în primă instanță în dosarul ”Motorina” la 5 ani de pușcărie, tocmai a fost achitat de ICCJ. Cât de aproape trebuie să fie adevărul de minciună, corectitudinea de  corupție încât să se  poată trece așa ușor de la 5 ani de pușcărie la achitare?
Am auzit că printre cei prezenți și ridicați la circul din fața ICCJ, s-a aflat și individul care l-a agresat pe doctorul Bacalbașa și care este liber, nevinovat. Acum tocmai voia să recidiveze, dar a fost oprit. O va face mâine sau la următoarea înfățișare. Poate pentru asta e plătit și lăsat liber.
Parlamentul face și el circ, a amânat a treia oară judecarea lui Toader. Trebuie să admitem că nici un alt om politic nu a ținut atâta timp societatea cu sufletul la gură ca Dragnea. Să când te gândești câtă ură și dezbinare a putut genera acest caz. Dar avem antrenament de la Băsescu.
Asta este România.

Circul de la ICCJ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.